Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.11.2016 | 10:24

Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά!

Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Οι γιορτές πλησιάζουν και το Φιλανθρωπικό Σωματείο “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ “ οργανώνουν το 17ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο HELEXPO PALACE - Λ. Κηφισίας 39 στο Μαρούσι ,το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Για μια ακόμη φορά θα έχουν την πολύτιμη συμμετοχή Πρεσβειών οι οποίες τους δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τοπικές γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα των χωρών τους.

Σ’ έναν ειδικά διακοσμημένο χώρο μπορείτε να κάνετε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σας αγοράζοντας σπιτικά γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια καθώς και λαχνούς με πλούσια δώρα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε το φιλανθρωπικό έργο και βοηθάτε στην λειτουργία του Παιδικού Σταθμού που βρίσκετε στο κέντρο της Αθήνας και φιλοξενεί 30 παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.

29χρόνια στην Αθήνα το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Οι φίλοι του παιδιού”...

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.Τα παιδιά που προστατεύουμε προέρχονται από οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές - 300 στον αριθμό - αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό φροντίζουν να καλύπτουν σε εβδομαδιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών. Προσφέρουν τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας .

Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο υλοποίησε ένα μεγάλο στόχο, τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών που προστατεύει.Φιλοξενούνται 30 παιδιά, 2,5 – 6 ετών, από το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.. Τις ώρες που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, τους προσφέρεται πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, μιας και κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά και μόνον από τον Παιδικό Σταθμό. Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από διαταραγμένες οικογένειες. Στον παιδικό σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ατομική φροντίδα υγιεινής και δημιουργική ενασχόληση. Έχουν το δικό τους κρεβάτι μιας και στο σπίτι τους το στερούνται.

Εκδρομές στη φύση, θέατρο, πάρτι γενεθλίων στον παιδικό σταθμό με τούρτα, κλόουν και δώρα, είναι ερεθίσματα και εικόνες που στερούνται στο οικογενειακό τους περιβάλλον.Έτσι μαθαίνουν πως υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 14:25

Top 10