H κατάρα της Αϊτής! Μετά τον μεγάλο σεισμό, επιδημία χολέρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αυτή είναι η πρώτη επιδημία χολέρας που καταγράφεται στη φτωχότερη χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου εδώ κι έναν αιώνα. Ήδη έχουν πεθάνει 196 άνθρωποι ενώ έχουν προσβληθεί άλλοι 2.634.

Η χολέρα, εάν ο ασθενής αφυδατωθεί, μπορεί να σκοτώσει μέσα σε μερικές ώρες. Εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση που επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς έκανε λόγο για “σκηνές φρίκης” στην αυλή του, με σειρές ολόκληρες από ασθενείς, ξαπλωμένους στο χώμα, υπό βροχή, με βρόμικες κουβέρτες, καλυμμένους από περιττώματα, αλλά με την ελπίδα ότι θα τους σώσει ο ενδοφλέβιος ορός. Ο ίδιος περιέγραψε ότι στην επαρχία χωρικοί εκλιπαρούσαν να τους δώσουν καθαρό πόσιμο νερό.

Ο υπουργός Υγείας Άλεξ Λάρσεν κάλεσε τους υποψήφιους στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την 28η Οκτωβρίου να αναστείλουν τις συγκεντρώσεις, τις περιοδείες και κάθε άλλη δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές. Παραμένει ασαφές αν η επιδημία θα έχει συνέπειες στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι εκτός εάν “η επιδημία τεθεί εκτός ελέγχου”, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Read More

And More