Angelina Jolie: “Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο”

Είναι γνωστό ότι η Angelina Jolie έχει έντονη ανθρωπιστική δράση και γι’ αυτό άλλωστε ο Ο.Η.Ε. την έκανε ειδική απεσταλμένη του σε θέματα προσφύγων την άνοιξη του 2012. Με αυτή της την ιδιότητα η star του Hollywood ταξίδεψε για δεύτερη φορά στη ζωή της στο Ιράκ και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων Ιρακινών που έχουν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα.

Η 39χρονη star γνώρισε πρόσφυγες που ανήκουν στην Χριστιανική μειονότητα του Ιράκ και αναγκάζονται να μένουν σε ένα εγακτελειμμένο σχολείο στην περιοχή Al Qosh.

“Από την τελευταία φορά που ήρθα οι πρόσφυγες έχουν αυξηθεί κατά δύο εκατομμύρια. Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες είναι και Ιρακινοί πολίτες! Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για τις ιστορίες που άκουσα από τους πρόσφυγες. Γνώρισα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν και είναι μόνα τους πια. Έναν 19χρονο που δουλεύει για να ταϊσει μόνος του τα 7 του αδέρφια”, είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία της στο Ιράκ η Angelina Jolie.

“Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους φαντικούς Ισλαμιστές της ISIL. Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Έχουν τρελαθεί σκεπτόμενες το τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους”, συμπλήρωσε. “Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο όπου η δυτική κοινωνία τεστάρεται συνεχώς. Και προς το παρόν αποτυγχάνουμε”, κατέληξε η ηθοποιός.

Δες το βίντεο από την υποδοχή της ηθοποιού στον καταυλισμό των προσφύγων καθώς και απόσπασμα από την ομιλία της.

Read More

And More