Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.10.2010 | 20:35

Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων έχουν βασανίσει ζώα!

Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων έχουν βασανίσει ζώα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μια νέα πρωτοποριακή νομοθεσία για την προστασία των ζώων ετοιμάζεται να υιοθετήσει η Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης.
 
Σύμφωνα με το Associated Press, η κομητεία Suffolk, στο ανατολικό Long Island, αναμένεται να αναρτήσει στο Διαδίκτυο τον πρώτο ηλεκτρονικό κατάλογο με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις φωτογραφία των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για κακοποίηση ζώων. Όσοι από τους καταδικασθέντες δεν εγγραφούν στον κατάλογο, θα έρθουν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και ποινή φυλάκισης.
 
Όπως αναφέρει και ο νομοθέτης του Suffolk, Jon Cooper, υπάρχει πολύ στενή σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και οικογενειακής βίας και σχεδόν όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι ξεκινούν με τον βασανισμό ζώων. “Κατά μια έννοια θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές», προσέθεσε.”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Jon Cooper.
 
Το σημαντικότερο σ' αυτήν την περίπτωση είναι πως η ηλεκτρονική λίστα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο οπότε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος από τους γείτονές τους έχει καταδικαστεί για περιστατικό κακοποίησης ζώου. Ενώ, με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία, οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο θα απαγορεύεται να αγοράζουν ζώα από pet shop, ή να τα υιοθετούν αδέσποτα από καταφύγια.

 

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10