Αντώνης Κανάκης: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του για τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή!

Στις 28 Μαρτίου ο πατέρας του Αντώνη Κανάκη έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον παρουσιαστή του Ράδιο Αρβύλα. Εκείνος όμως βρήκε έναν δικό του τρόπο για να διαχειριστεί τον πόνο του και να πει το δικό του τελευταίο αντίο στον μπαμπά του.

Ποιος ήταν αυτός; Ένα βιβλίο με τίτλο “Μπαμπά… (Μια κανονική ημέρα)” που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα απο τις εκδόσεις Ιανός.Η εφημερίδα RealNews δημοσίευσε αποσπάσματα του βιβλίου του παρουσιαστή, μεταξύ των οποίων εκείνο που περιγράφει τις συγκινητικές στιγμές μετά την εισαγωγή του πατέρα του στο νοσοκομείο.


Φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο από τα παιδικά χρόνια του παρουσιαστή.

“Πάμε στην εντατική να δούμε τον μπαμπά μετά την επέμβαση. Είναι σε καταστολή όπου θα μείνει για τις επόμενες ημέρες έως ότου ηρεμήσει ο εγκέφαλός του. Είναι γεμάτος με πολλά καλώδια, σωληνάκια, φάρμακα, υγρά, μηχανήματα, ένα από αυτά αναπνέει για λογαριασμό του, αλλά είναι ζωντανός! Ζεστός, με το στήθος να ανεβοκατεβαίνει από τη μηχανική αναπνοή, με την καρδιά του να χτυπάει, με το άγγιγμά του ίδιο, με τη μυρωδιά του ίδια. Ήταν εκεί. Ζωντανός (…) Του μιλήσαμε, τον φιλήσαμε, τον αγκαλιάσαμε. Αυτή τη φορά δεν έσφιξε το χέρι. Ποτέ ξανά από τότε δεν μου έσφιξε το χέρι”, γράφει ο παρουσιαστής.

Ο ίδιος στα λόγια του προλόγου του, αφήνει να φανεί ο πόνος της απώλειας που νιώθει γράφοντας: “Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Εύχομαι να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε από μένα για μένα, αλλά για όλους τους μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις μαμάδες – συντρόφους, για όλες τις κόρες. Για τους ιερούς αυτούς δέσμους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ορφανοτροφείου Άγιος Στυλιανός.

Read More

And More