Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.06.2010 | 14:15

Ποιός ήταν ο άτυχος υπασπιστής του Μ. Χρυσοχοΐδη. Τι λένε συγγενείς και φίλοι

Ποιός ήταν ο άτυχος υπασπιστής του Μ. Χρυσοχοΐδη. Τι λένε συγγενείς και φίλοι
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η δολοφονία του υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ένα δέμα θανάτου, που προοριζόταν για τον Υπουργό, και περιείχε βόμβα, βρέθηκε στα χέρια του στενού συνεργάτη του, Γιώργου Βασιλάκη.

Το TL!FE, σας παρουσιάζει το προφίλ, του άτυχου υπασπιστή, που εκτός από δεξί χέρι του Υπουργού επί σειρά ετών, ήταν και ένας αγαπημένος του φίλος. 
                                         
                                        Η ζωή του...

Ο Γιώργος Βασιλάκης, γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο χωριό Μεσαρά, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί, γνώρισε και την γυναίκα της ζωής του Χρυσούλα, που κατάγεται από το γειτονικό χωρίο της Φανερωμένης. 
Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και  "από μικρός δούλευε για το μεροκάματο", όπως μας εξομολογείται παιδικός του φίλος. 
                                                        
Ο πατέρας του, Κώστας ένας ευγενέστατος άνθρωπος που ανάθρεψε τα παιδιά του με αξιοπρέπεια, μετέφερε πόσιμο νερό από την Αγία Μαρίνα στα νότια παράλια της Κρήτης. Τα τρία αδέλφα του υπασπιστή, εργάζονται και μένουν στην Κρήτη μέχρι σήμερα. Ο αδελφός του Μανώλης, είναι εργολάβος δημοσίων έργων στο νησί, ο Γιάννης καθηγητής φυσικής αγωγής στο Ηράκλειο, και ο μικρότερος αδελφός του Στυλιανός, διατηρεί κατάστημα εμπορίας φρούτων και λαχανικών σε κεντρικό σημείο της πόλης. 

Αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του, και να φύγει από την αγαπημένη του Κρήτη αμέσως μετά το λύκειο. 
Επόμενη στάση του, η Αθήνα και η σχολή αξιωματικών της αστυνομίας, που θα του εξασφάλιζε ένα πιο σίγουρο και ξεκούραστο μεροκάματο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, άρχισε να εργάζεται στην Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, παντρεύεται τη γυναίκα του Χρυσούλα, και αποκτούν δύο γιούς, τον Κωστή, που σήμερα είναι 22 ετών και σπουδάζει στην Θεσσαλονίκή στο τμήμα γυμναστικής ακαδημίας και τον βενιαμίν της οικογένειας Λευτέρη, που σπουδάζει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.   
                   
                              Ήταν πάντα δίπλα μας... λένε φίλοι και συντοπίτες...

Οι συντοπίτες του, από τη Μεσαρά και την ευρύτερη περιοχή τον χαρακτηρίζουν ως ένας εξαίρετο άνθρωπο, οικογενειάρχη και αξιωματικό. Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο γι αυτόν, να θυμηθούν μια καλή του πράξη. Ήταν πάντα δίπλα τους και έτοιμος να στηρίξει όσους είχαν ανάγκη. "Ήταν από εκείνους τους έμπιστους, καλούς Κρητικούς, που εκτελούσε το καθήκον του, ακέραιος, που αγαπούσε και τον αγαπούσαν οι πολίτες", δήλωσε συγκινημένος ο δήμαρχος Γόρτινας, κύριος Δαριβιανάκης Μιχαήλ. "'Ηταν ένα παιδί που μεγάλωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες, πάλευε για το μεροκάματο μαζί με τον πατέρα του", μας είπε ο κύριος Γιάννης που τον γνώριζε από παιδί. 
                
                               Η συνεργασία και η φιλία με τον υπουργό

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ξεκίνησε και η συνεργασία του με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Η συνεργασία αυτή οδήγησε σε μια δυνατή και ειλικρινή φιλία. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, είχε αποσταστεί στην προσωπική του φρουρά. Όσοι συνεργάζονταν μαζί του μιλάνε για έναν πρόσχαρο και ανοιχτό άνθρωπο. Η πόρτα του, ήταν πάντα ανοιχτή για όποιον ζητούσε την βοήθειά του. Συνεργάτες του αναφέρουν ότι ουδέποτε είχε αναφέρει ότι δέχεται απειλές για την ζωή του, ενώ πάντα φρόντιζε για τον εξονυχιστικό έλεγχο του κτηρίου.  

Παρόλο που μεγάλο μέρος της ζωής του συνδέθηκε να την πρωτεύουσα, άλλωστε εκεί γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, κρυφός του πόθος ήταν όταν συνταξιοδοτήθει, να επιστρέψει με την γυναίκα του στην πατρίδα τους. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Η μοίρα, του επεφύλλασε άλλα σχέδια...

Συγκλονισμένος από τον αναπάντεχο χαμό του κουνιάδου του, ο Ιωάννης Φαραγκουλιτάκης μίλησε στο TL!FE. 
Λίγο πριν, είχε φτάσει αεροπορικώς από την Κρήτη για να σταθεί στο πλευρό της αγαπημένης του αδελφής και των δύο παιδιών της που βρίσκονται -όπως είναι φυσικό- σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

 "Τον είχα καλύτερο και από αδελφό", μας λέει ο αδελφός της χήρας του υπασπιστή.

Ρεπορτάζ : Αγγελική Δαρατσανού
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10