Στη φυλακή καθηγήτρια που επιτέθηκε σε Μουσουλμάνα για τη μπούργκα!

Καλά κρατάει ο πόλεμος της μπούργκας στη Γαλλία. Ο λόγος για την συνταξιούχο καθηγήτρια που επιτέθηκε σε μια Μουσουλμάνα που είχε καλυμμένο το πρόσωπό της με μπούργκα.

Η καθηγήτρια έρχεται αντιμέτωπή με τρια χρόνια φυλάκισης για τη βίαιη συμπεριφορά που είχε ενάντια σε μια Μουσουλμάνα, την οποία είδε να φοράει μπούργκα στο δρόμο. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα περιστατικά ενάντια στις γυναίκες που φορούν μπούργκα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, σε μια δύσκολη περίοδο που η Γαλλία προσπαθεί να απαγορεύσει τη χρήση της μπούργκας.
Η 63χρονη καθηγήτρια Marlene βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και παρδέχτηκε ότι επιτέθηκε στην 26χρονη Shaika, μια κοπέλα από τα Αραβικά Εμιράτα, όταν την είδε να φορά μπούργκα στους δρόμους του Παρισιού, ενώ έκανε τα ψώνια της. Όπως ανέφρε η ίδια ενοχλήθηκε πολύ, θεωρώντας πως ήταν προσβητικό να βλέπει μια γυναίκα να καλύπτει το πρόσωπό της με τη μαντίλα.
Η ίδια παραδέχτηκε πως “έχασε τον έλεγχο” και επιτέθηκε στην κοπέλα προσπαθώντας να της βγάλει τη μπούργκα, φωνάζοντάς της πως θέλει να δει το πρόσωπό της. Η 26χρονη κοπέλα χτύπησε και γέμισε μελανιές από την επίθεση και αναγκάστηκε αρχικά να μείνει εκτός εργασίας για δυο μέρες. Μάλιστα, τρόμαξε τόσο πολύ που αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Read More

And More