Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτισε τον Γ. Δαλιανίδη!

Ο Γιάννης Δαλιανίδης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε ηλικία 87 χρόνων, μετά από χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα και δύο εβδομάδες μάχης στο νοσοκομείο.

Με περισσότερες από 60 ταινίες στο ενεργητικό του, το όνομά του ήταν και θα παραμείνει για πάντα συνδεδεμένο με τη “χρυσή” εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η τελετή έγινε στις 15:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και επρόκειτο για πολιτική κηδεία μετά από δικιά του επιθυμία. Στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών μαζεύτηκαν πολλοί φίλοι του από το θέατρο, τον κινηματογράφο και όχι μόνο!


Το τελευταό αντίο στον Γ. Δαλιανίδη είπαν ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Βούρος και ο Γιάννης Βογιατζής.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η Μάρθα Καραγιάννη ενώ δηλώσεις έκανε η Έλενα Ράντου και μίλησε για το πόσο εύκολα διέκρινε τους ταλαντούχους ηθοποιούς ο μεγάλος σκηνοθέτης. “Απόψε κλαίει ο ουρανός”, είπε ο πολύ στενός του φίλος Φαίδων Γεωργίτσης. “Πέθανε το όνειρο”, δήλωσε η Βάσια Τριφύλλη. Στο νεκροταφείο βρέθηκε ο Ηλίας Ψινάκης και η διευθύντρια δημοσίων σχέσων του Star Λόλα Νταϊφά. Ο Γιάννης ήταν ένας απενεχοποιημένος άνθρωπος και καλλιτέχνης, ακομπλεξάριστος, δηλώνει ο Πέτρος Φιλιππίδης.


Ο Πέτρος Φιλιππίδης


Ο Ηλίας Ψινάκης


Ο Στάθης Ψάλτης με την σύζυγό του

Ο Γιάννης Βογιατζής βρέθηκε στο νεκροταφείο και μίλησε για τον καλό του φίλο, ήταν πολύ συγκινητική η εκφρασή του: “Σε λίγο θα είμαστε παρέα.” Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη βρέθηκαν στον χώρο, ενώ ο Κώστας Βουτσάς φαινόταν ιδιαίτερα στενοχωρημένος.


Ο Γιάννης Βογιατζής


Η Ζωή Λάσκαρη και ο Γιάννης Μπέζος


Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στην τελευταία κατοικία του μεγαλοσκηνοθέτη, βρέθηκαν και είπαν το τελευταίο αντίο ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άριελ Κωνσταντινίδη, ο Νίκος Γαλανός, ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Ρίκα Διαλυνά, ο Μίμης Πλέσσας, η Βάνα Μπάρμπα.


Ο Γιώργος Κατσαρός


Ο Στάθης Ψάλτης με την Σοφία Αλιμπέρτη


Η Βάνα Μπάρμπα.


Ο Δάνης Κατρανίδης


Η Μαρινέλα.


Η Ζωζώ Σαμπουτζάκη.

Δες το βίντεο:

Read More

And More