Πολυτέλεια και τεχνολογία στο νέο κατάστημα Burberry’s στο Λονδίνο!

Ένα μοναδικό νεοκλασσικό κτίσμα του 1920 στη Regent Street στο Λονδίνο φιλοξενεί πλέον το νέο, τεχνολογικά προηγμένο κατάστημα Burberry’s!

Ιθύνων νους πίσω από όλη την κατασκευή και το νέο κατάστημα καθώς και για όλα τα βήματα που κάνει τον τελευταίο καιρό η Burberry’s είναι ο creative director της εταιρείας, Christopher Bailey, ένας βέρος Βρετανός, γιος ξυλουργού, που δίνει έμφαση τόσο στα χειροποίητα προϊόντα όσο και στις προσταγές των νέων τεχνολογιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε ένα νεοκλασικό κτίσμα 4000 τετραγωνικών σε έναν εμπορικότατο δρόμο του West End του Λονδίνου για να εκτεθούν οι 13 γραμμές ρούχων και αξεσουάρ του οίκου, δημιουργώντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής που να ενσωματώνει την παράδοση με την τεχνολογία.

Μάλιστα ο Bailey αισθάνεται περήφανος που με το νέο αυτό κατάστημα δικαιώνει τον πατέρα του, έναν ξυλουργό που δούλευε με τα χέρια του, αλλά και την καταγωγή του από το Yorkshire, το οποίο φημίζεται για τα υφάσματά του. Επιπλέον θα είναι περήφανος που έβαλε την Burberry’s στον 21ο αιώνα με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο!


Το εντυπωσιακό στο νέο κατάστημα είναι το πώς κατάφερε να ενσωματώσει την προγημένη τεχνολογία σε έναν τόσο παλιό χώρο. Μια τεράσια γιγαντοοθόνη δεσπόζει κάτω από έναν εντυπωσιακό θόλο που ανακαινίστηκε πλήρως. Τα γύψινά του μέρη κατασκευάστηκαν όλα στο χέρι.


Τα πάντα μέσα στο κατάστημα είναι χειροποίτητα, από τα πατώματα μέχρι τα κάγκελα και τους καναπέδες δίνοντας έμφαση στην παράδοση.


Το φυσικό και το τεχνητό φως “παντρεύονται” με τον καλύτερο τρόπο αναδεικνύοντας τόσο το χώρο όσο και την κολεξιόν.


Ο εντυπωσιακός θόλος αποτελεί κυριολεκτικά το επιστέγασμα τεσσάρων ορόφων όπου εκτίθενται τα προϊόντα Burberry’s.


Η χειροποίητη δουλειά ήταν ο βασικός άξονας εργασίας για τον Bailey. Κάθε γύψινο του καταστήματος φιλοτεχνήθηκε στο χέρι όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία!


Ο Bailey είναι οπαδός της φιλοσοφίας ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, όπως αυτά τα μικρά επιχρυσωμένα φύλλα που κοσμούν το κατάστημα.

Δες το βίντεο όπου ο ίδιος ο Bailey μιλάει για το νέο κατάστημα και πώς στήθηκε!

Read More

And More