Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.11.2010 | 07:22

Τα ευτράπελα των εκλογών και οι αιώνιοι δήμαρχοι!

Τα ευτράπελα των εκλογών και οι αιώνιοι δήμαρχοι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Από δήμο σε δήμο και από περιφέρεια σε περιφέρεια, στα ποσοστά που συγκέντρωσαν κάποιοι υποψήφιοι υπάρχουν ανατροπές, ρεκόρ, τεράστια αποχή και έναν δήμαρχο να εκλέγεται με ποσοστό 100%!

Συγκεριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος Γαύδου κ. Ευστράτιος Λαμπάκης ήταν ο πρώτος δήμαρχος που εξελέγη και μάλιστα με ποσοστό 100%! 'Ηταν ο μοναδικός υποψήφιος και ψηφίσθηκε από 89 κατοίκους του νησιού, εκ των οποίων οι 13 θα αποτελέσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου!

Υπήρχαν όμως ακόμη τέσσερις δήμοι που δεν είχαν κανέναν αντίπαλο. Ο Ι. Αθανασίου στο Αγκίστρι με 84,61% και ακολουθούν οι Ιωσήφ Αναστασάκης στην Ιεράπετρα με 77,87%, ο Γιώργος Μαρινάκης στο Ρέθυμνο με 73,155 και ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο με 72%, που είναι μάλλον το πιο εντυπωσιακό, εάν λάβει κανείς υπόψη το μέγεθος του δήμου.

Ωστόσο υπήρχε και Δήμος με σχεδόν 100% αποχή! Συγκεκριμένα στο 95,77% διαμορφώθηκε τελικά η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού, από τους 4821 εγγεγραμένους ψηφοφόρους του Δήμου Βελβεντού, ψήφισαν συνολικά 204 πολίτες και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 168, δεδομένου ότι υπήρχαν πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για να δικαιολογήσουν την εκλογική τους άδεια.

Οι αιώνιοι δήμαρχοι

Ο δήμαρχος που έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα όχι για τους αγώνες του για να αποκτήσει το νησί του σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, αλλά γιατί δέχτηκε να τελέσει γάμους ομοφυλόφιλων εξελέγη για 5η φορά.
Ο κ.Τάσος Αλιφέρης, εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό 63,63% και είναι από τους μακροβιότερους δημάρχους.

Εκείνος όμως που θα κάνει ρεκόρ αν εκλεγεί την επόμενη Κυριακή θα είναι ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας. Αν βγεί και πάλι δήμαρχος των ενοποιημένων δήμων Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης τότε θα εκλέγεται για 6η φορά!

Στο βιβλίο με τους μακροβιότερους δημάρχους θα μπει και το όνομα του Θεόδωρου Πορφύρη αν εκλεγεί και πάλι δήμαρχος στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Θα είναι δήμαρχος για 5η φορά.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10