Έλενα Ακρίτα: “Ιερός” πόλεμος δηλώσεων με Αρχιμανδρίτη για τα “αγιασμένα στυλό” των Πανελληνίων!

Τα “αγιασμένα στιλό” των πανελληνίων εξετάσεων (δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά) ήταν η αφορμή με την οποία η Έλενα Ακρίτα έγραψε τις προάλλες στην εφημερίδα “Τα Νέα” το άρθρο της με τίτλο “Της μάνας το αγιαΖμένο πληκτρολόγιο”.

“Έκανε τον γύρο του κόζμου και του άτιμου ντουνιά η φωτό που 18χρονα παιδιά συνωστίζονται στην εκκλησία για να προμηθευτούν τα αγιασμένα στυλό. Γελάει του πλανήτη το πικραμένο χείλι με τις πομπές μας. Βλέπεις την εικόνα κι αναρωτιέσαι:Αυτά τα νέα παιδιά έχουν διακτινιστεί από άλλον πλανήτη; Αυτά τα νέα παιδιά έχουν σπάσει το φράγμα του χρόνου κι είναι μεταγραφές από τον 19ο αιώνα; Αυτά τα νέα παιδιά τα δίδαξε κάποιος πως το κλειδί για την επιτυχία είναι ένα αγιασμένο στυλό; Πως ένα 18χρονο που μελετάει σκληρά – δεν πιάνει μπάζα μπροστά στο συνομήλικο που κωλοβαράει και παραμονή Πανελληνίων παίρνει το αγιαζμένο και τους κάνει όλους αλοιφή;”, έγραφε μεταξύ άλλων η Έλενα Ακρίτα σχολιάζοντας στο άρθρο της το περιστατικό. Και το άρθρο αυτό προκάλεσε με την σειρά του μια οργισμένη απάντηση του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου προς την Έλενα Ακρίτα.

“Διάβασα σήμερα (23/5/2015) στα ΝΕΑ το άρθρο σας με τίτλο «Της μάνας τ’ αγιασμένο πληκτρολόγιο». Πόνος και θλίψη με κατέβαλε από την άκριτη κρίση σας επί ενός θέματος το οποίο προσεγγίσατε κατά τα φαινόμενα. Δεν ξέρετε, όμως, ότι τα φαινόμενα απατούν;…” έγραψε σε ανοικτή του επιστολή προς την Έλενα Ακρίτα ο Αρχιμανδρίτης που στο παρελθόν είχε διατελέσει και εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής εκκλησίας.

Μιλώντας με αυστηρή γλώσσα ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων: “Αυτό που σας ενόχλησε, προφανώς, δεν είναι το στυλό. Είναι η ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα της μεγάλης τους Μάνας, της Εκκλησίας. Σας πληροφορώ, λοιπόν, (για να χαρείτε) ότι γέμισαν οι Ναοί μας, αυτές τις μέρες, από τα παιδιά των εξετάσεων και τους γονείς τους (Τί ντροπή, Θεέ μου!). Και η ενόχλησή σας είναι τόσο έντονη, ώστε δε διστάζετε να λοιδορήσετε αυτά τα παιδιά, να τα κατατάξετε σε άλλη εποχή, σε άλλο πλανήτη, σε άλλο κόσμο, εσείς που, όπως φαίνεται, έρχεστε με φόρα από την τέταρτη χιλιετία! (ή μήπως από το βαθύτατο χθες!)”, ενώ ο ίδιος καταλήγει: “Εν προκειμένω, όμως, αγαπητή μου κ. Ακρίτα, την πατήσατε. Πέσατε στο πηγάδι του βλακώδους λαϊκισμού, που επ’ εσχάτων ευδοκιμεί στην πατρίδα μας, νομίζοντας ότι μπορεί να ξεριζώσει από τις άδολες καρδιές νέων και μεγαλυτέρων την πίστη και την ελπίδα στη βοήθεια του Θεού. Και αυτό δε συνιστά ειδωλολατρία, αγαπητή μου. Συνιστά αληθινή, ουσιαστική και ειρηνική αντίσταση!”

Φυσικά και η Έλενα Ακρίτα δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή του. Η γνωστή σεναριογράφος, συγγραφέας και αρθρογράφος, έγραψε την δική της απάντηση μέσω Facebook για το ποια είναι για εκείνη η πραγματική εκκλησία. Χωρίς να κρύβει την ενόχλησή της η ίδια επέμεινε με ψυχραιμία στις θέσεις που εξέφρασε και μέσω του άρθρου της στα “Νέα” γράφοντας τα παρακάτω.

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή θα είναι η τελευταία πράξη στο “πόλεμο” των δηλώσεων μεταξύ του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου και της Έλενας Ακρίτα.

Read More

And More