Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.10.2010 | 13:00

Κι όμως! Έμβρυο 17 εβδομάδων χαμογελάει μέσα στην κοιλιά της μαμάς του!

Κι όμως! Έμβρυο 17 εβδομάδων χαμογελάει μέσα στην κοιλιά της μαμάς του!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στη φωτογραφία βλέπεις το υπερηχογράφημα ενός εμβρύου 17 εβδομάδων το οποίο χαμογελάει διάπλατα μέσα στη κοιλιά της μητέρας του! Αυτό το πρωτοφανές γεγονός κάνει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να κάνουν εκ νέου έρευνες για το πότε ξεκινούν τα έμβρυα να έχουν συναισθήματα και αντίληψη.

Το ανθρώπινο είδος φαίνεται να έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που αποκτά συναισθήματα από πολύ μικρότερη ηλικία απ'όσο νομίζαμε. Ο καθηγητής Stuart Campbell, ο οποίος έβγαλε την ψηφιακή φωτογραφία στη κλινική του στο Λονδίνο, θεωρεί πως το γεγονός ότι το έμβρυο χαμογελάει δεν σημαίνει ότι έχει συναισθήματα, αλλά είναι οπωσδήποτε μία εξελιγμένη ανθρώπινη συμπεριφορά. Και ο ίδιος αναρωτιέται τι προκάλεσε αυτό το χαμόγελο. Προφανώς, πάντως, δεν γελάει επειδή το βγάζουν φωτογραφία!

Οι γονείς έχουν ενθουσιαστεί έχοντας το πιο... χαμογελαστό έμβρυο του κόσμου! Το αξιοπερίεργο είναι πως στις 17 εβδομάδες το μυαλό με το σώμα δεν συνδέεται παρά ελάχιστα. Επόμένως ή πρόκειται για το παιδί θαύμα ή όντως ο άνθρωπος νιώθει πράγματα πολύ πριν την 24η εβδομάδα κύησης, όπως θεωρείται μέχρι τώρα. Και αυτό μπορεί να αλλάξει και το επιτρεπόμενο όριο όπου μία γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε έκτρωση.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10