Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.09.2010 | 14:18

Τέλος στην ενδοκολπική έρευνα κρατουμένων!

Τέλος στην ενδοκολπική έρευνα κρατουμένων!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε να απαγορεύσει δια νόμου την ενδοκολπική έρευνα των γυναικών κρατουμένων. Μία εξεφτελιστική διαδικασία για κάθε γυναίκα που περνά το κατώφλι των φυλακών. η απόφαση αυτή καλύπτει τα αιτήματα εκατοντάδων κρατουμένων γυναικών οι οποίες μιλούν για ντροπιαστικό τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης η ενδοσωματική έρευνα θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 23 παράγραφος 6 του ν. 2776/1999 (Σωφρονιστικός Κώδικας). Δηλαδή, "ο κρατούμενος θα υποβάλλεται σε σωματική έρευνα σε ιδιαίτερο χώρο από δυο τουλάχιστον υπαλλήλους του ίδιου φύλου, με τρόπο τέτοιο που δεν θίγει την αξιοπρέπειά του".

Σε περίπτωση που υπάρχει εύλογη αιτία η οποία δικαιολογεί ενδοσωματική ή ακτινολογική έρευνα, τότε αυτή θα γίνεται, μετά από εντολή του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού και μόνον από γιατρό.  Η ανακοίνωση καταλήγει ότι "η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκφράζει την αποφασιστικότητά της, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξία να πάψει να είναι το ζητούμενο, αλλά το αυτονόητο, ιδιαίτερα δε στον ευαίσθητο χώρο των φυλακών''.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Δες την μεταμόρφωση της αναγνώστριάς μας! Η μητέρα μου δήλωσε συμμετοχή για εμένα κρυφά, είπε!
Αξίζει να τα αντιγράψεις! Τα στιλάτα σύνολα των μοντέλων που επέλεξαν στο casting της Victoria's Secret
Οι 10 top συμβουλές για να χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα και γυμναστική
Aribau Apartment: Το καταλανικό διαμέρισμα που ενώνει παρόν και παρελθόν με μοναδική ευκολία
Top 10