O Eric Clapton έκλεισε τα 70 του και ο βιογράφος του αποκαλύπτει πως ο rock star ήταν εθισμένος στις γυναίκες!

“Μου αρέσει η παρέα των όμορφων γυναικών… Έχω μια αδυναμία σε αυτόν τον τομέα” έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο Eric Clapton. Και η αλήθεια είναι πως το όνομα του rock star που έγραψε ίσως το πιο κολακευτικό τραγούδι όλων των εποχών για μία εκπρόσωπο του φύλου μας, το “Layla” έχει συνδεθεί με εντυπωσιακές γυναίκες, όπως η Naomi Campbell και η Sharon Stone, παρόλο που οι σχέσεις αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ δημόσια.


Mε τη Sharon Stone κατά την έξοδο τους από εστιατόριο την εποχή που είχαν φουντώσει οι φήμες για τη σχέση τους.

Ο 70χρονος rock star (είχε γενέθλια στις 30 Μαρτίου) μπορεί να χάρισε τραγούδια στις γυναίκες της ζωής του, δεν τους άφησε όμως και τις καλύτερες αναμνήσεις. Το νεανικό, χαώδες σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή, παρελθόν του αποκάλυψε ο βιογράφος του, Christofer Sandford, στην Daily Mail. Ο ίδιος υποστηρίζει που παρότι ο μουσικος υπήρξε εθισμένος στο αλκόολ και την ηρωίνη για πολλά χρόνια, αντιμετώπιζε έναν ακόμα μεγαλύτερο εθισμό… τις γυναίκες.

Την εποχή του εθισμού του στην ηρωίνη, κοντά του ήταν το μοντέλο Alice Ormsby-Gore. Η κόρη του Βρετανού Πρέσβη στην Ουάσινγκτον είχε μεγαλώσει έχοντας κάθε προνόμιο που μπορεί να φανταστεί μια νέα γυναίκα, μέχρι που βρέθηκε στον διάβα της ο rock star που της έκλεψε την καρδιά! Εκείνος τη μύησε στον κόσμο των ναρκωτικών και του αλκοόλ και μετά τον χωρισμό τους το 1974, εκείνη είχε ξεκινήσει να περπατάει τον δρόμο της ολοκληρωτικής καταστροφής.


Με την Alice στην αρχή της καριέρας του. Η σχέση τους κράτησε από το 1968 μέχρι το 1974 και μέσα από αυτήν η νεαρή κοπέλα του Βρετανού πρέσβη στις Η.Π.Α. γνώρισε τα σκληρά ναρκωτικά.

Βρέθηκε νεκρή το 1995, σύμφωνα με τους γείτονες με μια σύριγγα στο χέρι της, στα 42 της χρόνια σε ένα άθλιο διαμέρισμα μιας κακόφημης περιοχής του Μπόρνμουθ της Αγγλίας. Την ίδια εποχή εκείνος βραβευόταν για την προσφορά του στην μουσική και έβγαζε 15, 4 εκ. λίρες τον χρόνο.

Η πιο γνωστή ίσως σχέση του ήταν εκείνη με τη “Layla” – κατά κόσμον Pattie Boyd-, την σύζυγο του κολλητού του, του George Harrisson των Beatles. Η φιλία τους δεν τον εμπόδισε να την ερωτευτεί και να την κυνηγήσει για πέντε χρόνια μέχρι να γίνει δική του. Κι όταν έγινε, την απάτησε με την φίλη της Jenny Mc Lean. Λίγο αφού η Pattie τους έπιασε στα πράσα ο Eric Clapton της ζήτησε να τον παντρευεί. Το έκανε μέσω του βοηθού του που της τηλεφώνησε για να την ρωτήσει. Κι η Pattie, ερωτευμένη μαζί του μετά από όλα αυτά, είπε το ναι.


Με την Pattie Boyd.

Η Pattie Boyd του συγχώρησε πολλά. Στον μήνα του μέλιτος εκείνος έφυγε μαζί με την Jenny Mc Lean και πάλι, αλλά αυτό δεν ήταν το ισχυρότερο πλήγμα που δέχθηκε ο γάμος τους. Το 1985 ο Eric Clapton κάνει το τραπέζι στην σύζυγό του για να της ανακοινώσει ότι έχει σχέση με την Ιταλίδα Lory Del Santo. Λίγες εβδομάδες αργότερα σε ένα νέο δείπνο της αποκαλύπτει ότι η ερωμένη του είναι έγκυος. Και αυτό δεν ήταν το πρώτο παιδί εκτός γάμου που απέκτησε, αλλά ήταν το πρώτο που της αποκάλυψε – την ίδια χρονιά απέκτησε την κόρη του Ruth με την παντρεμένη με τον ηχολήπτη που δούλευε στον τότε νέο του δίσκο-.

Ο γιος του Conor γεννήθηκε τον Αύγουστο αλλά η ζωή του έμελε να είναι πολύ μικρή. Έχασε την ζωή του τραγικά 4 χρόνια μετά πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματος της μητέρας του στην Νέα Υόρκη, στον 53ο όροφο ενός ουρανοξύστη. Δύο χρόνια πριν τον θάνατο του γιου του, ο Eric Clapton είχε πάρει την απόφαση να χωρίσει την Pattie. Της το ανακοίνωσε μάλιστα πετώντας τα πράγματά της από το παράθυρο του σπιτιού τους, ανήμερα των 43ων γενεθλίων της.


Με τον αδικοχαμένο Conor και την Del Santo, αφού πήρε διαζύγιο με την Pattie Boyd.

Μετά τον θάνατο του γιου του, πέρασε μία δεκαετία γράφοντας μουσική και βγαίνοντας με όμορφες γυναίκες -την αδυναμία του- όπως η Naomi Campbell και η Sharon Stone, ενώ για αρκετό καιρό υπήρξε ζευγάρι με την Sheryl Crow. Παρόλο που ο βιογράφος του δεν αποκάλυψε πολλά για την σχέση τους έγραψε με νόημα ότι η Sheryl Crow έχει γράψει για εκείνον το τραγούδι “My favorite mistake”.

Στα 70 του χρόνια ο άλλοτε γυναικοκατακτητής Eric Clapton μοιάζει να έχει βρει το απάνεμο λιμάνι του. Είναι παντρεμένος με την 38χρονη Melia Mc Enery και ζει στο Ohio μαζί με εκείνη και τις τρεις μικρές κόρες τους. Γράφει τραγούδια για τις χαρές της οικογενειακής ζωής και η ζωή του μπορεί να χαρακτηριστεί ήρεμη. Μπορεί παλιότερα να αντλούσε την έμπνευση του από την σκοτεινή πλευρά της ερωτικής του ζωής αλλά όχι πια! Ο 70χρονος Eric Clapton, έπαψε να “ραγίζει” καρδιές στο πέρασμά του… τουλάχιστον προς το παρόν!


Με την τωρινή του σύζυγο, Melia Mc Enery.

Read More

And More