Eurovision 2015: Όλα όσα έγιναν στον 2ο ημιτελικό και η εμφάνιση της Κύπρου!

17 χώρες ανέβηκαν στην σκηνή του εντυπωσιακού Stadhalle της Βιέννης και αναμετρήθηκαν για τα 10 πολυπόθητα εισιτήρια στον τελικό της Eurovision το Σάββατο 23 Μαΐου. Εκεί, θα συναντηθούν με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στον τελικό, ανάμεσα τους και η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το “One last breath”.

Το Stadhalle ήταν για μία ακόμα βραδιά κατάμεστο και οι σχολιαστές της βραδιάς για την ελληνική μετάδωση, Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου, μετέφεραν το πανηγυσικό κλίμα της βραδιάς.

Οι παρουσιάστριες του β’ Ημιτελικού Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler και Arabella Kiesbauer έκλεψαν και πάλι τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.

Και φυσικά στην έναρξη της μεγάλης βραδιάς οι διοργανωτές φρόντισαν να καλωσορίσουν το κοινό και μέσω των social media.

Welcome to the Second Semi – Final of the Eurovision Song Contest! #eurovision #2015

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Eurovision Song Contest (@eurovision) στις


Στο Greenroom της Eurovision βρισκόταν ξανά η Conchita για να καλύψει όλα όσα συμβαίνουν στην “βάση” των συμμετεχόντων.

Δες εδώ όλα όσα είπε για την εμπειρία της στην παρουσιάση!

Στον β’ Ημιτελικό της Eurovision τραγούδησε σε μία σκηνή φωτισμένη με αστέρια και ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Γιάννης Καραγιάννης με το τραγούδι “One thing I should have done” (Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες). Ο Κύπριος τραγουδιστής κέρδισε τις εντυπώσεις και την ψήφο του κοινού και προκρίθηκε στον τελικό ανατρέποντας τα προγνωστικά.


Ο Γιάννης Καραγιάννης

Αναλυτικά εμφανίστηκαν διαδοχικά στη σκηνή του Stadthalle οι: Λιθουανία: This Time, Ιρλανδία: Playing With Numbers, San Marino: Chain of Lights, Μαυροβούνιο: Adio, Μάλτα: Warrior, Νορβηγία: A monster like me, Πορτογαλλία: Ha Um Mar Que Nos Separa, Τσεχία: Hope Never Dies, Ισραήλ: Golden Boys, Λετονία: Love Injected, Αζερμπαϊτζάν: Hour Of the Wolf, Ισλανδία: Unbroken, Σουηδία: Heroes, Ελβετία: Time to Shine, Κύπρος: One thing I should have done, Σλοβενία: Here for you και Πολωνία: In the name of Love.

Πρώτοι στην σκηνή βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας, Linkite και Baumila που κέρδισαν τελικά κι εκείνοι ένα εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision.


Oι νεότεροι διαγωνιζόμενοι για φέτος εκπροσώπησαν – χωρίς να καταφέρουν να περάσουν στον τελικό – το San Marino και είναι οι Anita Simoncini και Michele Perniola


H εμφάνιση του πρώτου από τα φαβορί της βραδιάς στην σκηνή. Η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από τους Mørland και Debrah Scarlett καταχειροκροτήθηκε και εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό.

Η εκπρόσωπος της Λετονίας, Aminata σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση τραγούδησε το ιδιαίτερο κομμάτι “Love injected” και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό.

Το κοινό ξεσήκωσαν με την εμφάνισή τους και ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, κι εκείνο του χάρισε τελικά την πρόκριση.


Ο Nadav Guedj από το Ισραήλ αποδείχθηκε “Golden Boy” της βραδιάς.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα φαβορί της βραδιάς που προκρίθηκαν ήταν η Σουηδία με τον τραγουδιστή Mans Zelmerlow, αλλά και το Αζερμπαϊτζάν με τον Elnur Huseynov και η Σλοβενία με το συγκρότημα Maraaya, στους οποίους η ελληνική αποστολή θα ανταπέδιδε την έκπληξη που εκείνοι διοργάνωσαν για την Μαρία Έλενα Κυριάκου.


Στιγμιότυπο απο την εμφάνιση του Ajerbaijan στο Stadhalle της Βιέννης.


O εκπρόσωπος της Σουηδίας ξεσήκωσε το κοινό με ένα οπτικοακουστικό θέαμα!


Οι Σλοβένοι Maraaya είναι παντρεμένοι ενώ είναι εκείνοι που διοργάνωσαν την έκπληξη στην Μαρία Έλενα Κυριάκου μετά την πρόκρισή της.

Το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς έκλεισε με την συγκινητική εμφάνισή της η Πολωνή Monika Kuszynska που τραγούδησε από την αναπηρική καρέκλα στην οποία είναι καθηλωμένη το τραγούδι της “In the name of love”.

Monika from Lithuania opened the show, now it is time for Monika from Poland to close the show #eurovision #pol #buildingbridges #poland

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Eurovision Song Contest (@eurovision) στις

Η αγωνία κορυφώθηκε ενώ η Conchita συνομιλούσε με τις αποστολές των χωρών, λίγο πριν κλείσουν οι τηλεφωνικές γραμμές και ανακοινωθούν περίπου στις 23.50 τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα χαρούμενα νέα για την Κύπρο.

Στον Τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι 20 από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες επτά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία – έχουν περάσει απευθείας στον Τελικό.

Μάθε εδώ ποιες δέκα χώρες προκρίθηκαν μετά τον Β’ Ημιτελικό στον τελικό του Σαββάτου.

Δες εδώ τα προγνωστικά για τον τελικό!

Read More

And More