Eurovision 2015 – Ημιτελικός: Όλα όσα έγιναν στην μεγάλη βραδιά και η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελλάδας!

16 χώρες και μόνο 10 εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η μεγάλη γιορτή της μουσικής σήκωσε αυλαία στο Stadhalle της Βιέννης, με τις 16 πρώτες χώρες του διαγωνισμού – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα που προκρίθηκε στον τελικό – να ανεβαίνουν μία μία στη σκηνή και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.


Η φανταστική σκηνή της φετινής Eurovision είναι 100% ανακυκλώσιμη σύμφωνα με τους διοργανωτές της “eco friendly” Eurovision στην Αυστρία.

Οι χώρες που διαγωνίστηκαν κατά σειρά εμφάνισης στον αποψινό ημιτελικό της Eurovision ήταν οι εξής: Μολδαβία: «I Want Your Love», Αρμενία: «Face The Shadow», Βέλγιο: «Rhythm Inside», Ολλανδία: «Walk Along», Φινλανδία: «Aina Mun Pitää», Ελλάδα: «One Last Breath», Εσθονία: «Goodbye To Yesterday», ΠΓΔΜ: «Autumn Leaves», Σερβία: «Beauty Never Lies», Ουγγαρία: «Time», Ρωσία: «A Million Voices », Δανία: «The Way You Are», Αλβανία: «I’m Alive», Ρουμανία: «De La Capat/ All Over Again» και Γεωργία: «Warrior».


H σκηνή λίγο πριν την έναρξη, που πραγματοποιήθηκε με την εμφάνιση της περσινής νικήτριας Conchita Wurst, που ερμήνευσε το τραγούδι της “Rise like a Phoenix” και στην συνέχεια καλωσόρισε τις 16 χώρες στον χώρο του Stadhalle.




Η Conchita Wurst επί σκηνής. Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Το κλίμα στο κατάμεστο Stadhalle της Βιέννης ήταν πανηγυρικό με τους σχολιαστές της βραδιάς για την ελληνική τηλεόραση: Μαρία Κοζάκου και Γιώργο Καπουτζίδη να μην κρύβουν την αγωνία τους για την Ελλάδα. Ωστόσο η χώρα μας δεν διέψευσε τα προγνωστικά και θα βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου μαζί με 26 ακόμα χώρες.

Το εισιτήριο για την μεγάλη βραδιά εξασφάλισαν οι χώρες: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία και Βέλγιο.

Ανάμεσα στις πρώτες εμφανίσεις της βραδιάς που ξεχώρισαν κι ας μην εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο ήταν κι εκείνη της Φιλανδίας, με το punk συγκρότημα ΡΚΝ (Pertti Kurikan Nimipäivät), τα μέλη του οποίου έχουν σύνδρομο Down και αυτισμό.

Τα τέσσερα μέλη, οι Kari Aalto, Pertti Kurikka, Sami Helle και Toni Välitalo γνωρίστηκαν σε ένα εργαστήριο για άτομα με διανοητική αναπηρία στο Ελσίνκι και δημιούργησαν τη μπάντα τους το 2009. Τραγούδησαν το τραγούδι τους “I always have to” και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου ανέβηκε λίγο αργότερα στη σκηνή όπου αποθεωθηκε.


Η Μαρία Έλενα Κυριάκου ερμήνευσε το “One last breath” φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου με styling του Κώστα Ζήση, ενώ οι εντυπωσιακοί φωτισμοί που την πλαισίωσαν στην σκηνή σχεδιάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Γαρίνη. Μαζί της στο “One Last Breath”, ο Ευθύβουλος Θεοχάρους που την συνόδευσε στο πιάνο και οι Άλεξ Οικονόμου και Κατερίνα Κυριάκου που ανέλαβαν τα φωνητικά.

Η τραγουδίστρια καταχειροκροτήθηκε καθώς έλεγε: “Thank you Europe, γεια σου Ελλάδα” στο τέλος της καθηλωτικής ερμηνείας της.

Η ίδια ενθουσιασμένη δεν σταμάτησε μέχρι να ανέβει στην σκηνή να μοιράζεται φωτογραφίες από τα παρασκήνια της μεγάλης βραδιάς, ενώ σχολιάζοντας “One breath away” μοιράστηκε και μία selfie της από την βραδιά μέσω Instagram.

One breath away…#onelastbreath #esc2015 #eurovision @thegreenroom

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Maria-Elena Kyriakou (@mariaelenakyriakou) στις


Δες εδώ το μήνυμα που έστειλε μέσα από το TLIFE, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή.

Η ίδια συνέχισε και μετά την πρόκριση τους πανηγυρισμούς της μέσω των social media (Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες).

Οι χώρες που έλαβαν μαζί με την Ελλάδα το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 23 Μαΐου ήταν ανάμεσα στα φαβορί της βραδιάς.

Δες φωτογραφίες απο τις καλύτερες εμφανίσεις στην σκηνή του Stadhalle της Βιέννης.


H Polina Gagarina στην σκηνή του Α’ Ημιτελικού. Μάθε εδώ περισσότερα για την Ρωσίδα καλλιτέχνη και δες παρακάτω την δική της εμφάνιση στην σκηνή του ημιτελικού.


Η Elhaida Dani εκπροσώπησε την Αλβανία.


Το συγκρότημα Voltaj που έστειλε το δικό του ανθρωπιστικό μήνυμα με το τραγούδι του εκπροσώπησε επιτυχώς τη Ρουμανία.


H Bojana Stamenov -που μιλάει κι εκείνη τη γλώσσα μας- τραγούδησε για τη Σερβία και την έστειλε κι εκείνη στον τελικό.


Το δίδυμο της Εσθονίας στην σκηνή του ημιτελικού.


Το διαγωνιστικό κομμάτι έκλεισε με τη συμμετοχή της Γεωργίας και τη δυναμική εμφάνιση της Nina Sublatti.

10 ακόμα χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, μέσα από τον δεύτερο ημιτελικό που θα διοργανωθεί την Πέμπτη.

Στον τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες. Ο τελικός θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση και στην Ελλάδα και ώρα 22.00 με σχολιαστές φυσικά και πάλι τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Δες εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την διοργάνωση: Eurovision 2015!

Read More

And More