Eurovision 2015: Ακυρώθηκαν οι βαθμολογίες από δύο χώρες! Τι συνέβη;

Ο χθεσινός τελικός της Eurovision κύλησε με λίγα τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των χωρών που συμμετείχαν στην μεγάλη βραδιά του ευρωπαϊκού τραγουδιού. Ωστόσο τα απρόοπτα δεν σταμάτησαν με την ανάδειξη του νικητή της βραδιάς, του Σουηδού Mans Zelmerlow, αλλά συνεχίστηκαν και αργότερα.

src=/files/Image/NEWS/2015/MAIOS/24-05/sweeden1.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU, μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των αποτελεσμάτων PwC, αποφασίστηκε να ακυρωθούν οι βαθμολογίες που έδωσαν δύο χώρες για τον τελικό του 60ου διαγωνισμού της Eurovision, της FYROM και του Μαυροβουνίου.

Αιτία; Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που μεταδόθηκαν από τις δύο παραπάνω χώρες προέκυψαν αποκλειστικά μέσα από τη διαδικασία του televoting. Η EBU ορίζει ωστόσο τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κάθε χώρας να προέρχονται κατά 50% από την ψηφοφορία των κριτών και 50% από την ψήφο του κοινού μέσω televoting.

src=/files/Image/NEWS/2015/MAIOS/24-05/scoreboard.jpg

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση θα εξεταστεί η πιθανότητα του αποκλεισμού των δύο κριτικών επιτροπών στην ετήσια σύσκεψη της EBU τον Ιούνιο.

Read More

And More