Smart Styling! Τι μπορείς να κάνεις όταν τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να ψωνίσεις;

Μήπως τα οικονομικά σου φέτος δεν σου επιτρέπουν να ψωνίσεις για τις γιορτές; Μην στεναχωριέσαι. Η λύση είναι στην ντουλάπα σου!

Δεν απέχουμε πολύ από τα Χριστούγεννα και σίγουρα αν είσαι κορίτσι που ενδιαφέρεται και ασχολείται με την εμφάνισή του θα σε έχει απασχολήσει το τι θα φορέσεις τις ημέρες αυτές. Είδες όλα όσα σου προτείνουν οι ειδικοί, πήγες βόλτα στα μαγαζιά και παρ’ όλα αυτά είτε δεν είσαι σίγουρη για το τι να επιλέξεις είτε δεν έχεις τα χρήματα να διαθέσεις σε καινούρια ρούχα και αξεσουάρ.

Ακόμη κι αν έχεις τη δυνατότητα να ψωνίσεις όμως γιατί δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αποφύγεις τα πρόσκαιρα ρούχα και αξεσουάρ που τα φοράς μόνο μία, άντε δύο φορές στη ζωή σου και σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πόσο τσάμπα λεφτά έδωσες. Σκέψου! – alert – μήπως έχω ρούχα και αξεσουάρ στην ντουλάπα μου που θα μπορέσω να φορέσω και φέτος και να τα κάνω να φαίνονται καινούρια; Χωρίς να έχω δει την ντουλάπα σου είμαι σίγουρη πως έχεις – όλες έχουμε- απλά δεν τα εκτιμάμε πια ή απλά τα έχουμε ξεχάσει… Ρίξε μια δεύτερη ματιά λοιπόν στην ντούλαπα σου και εστίασε στα κομμάτια που ήδη έχεις και μπορείς να επαναφέρεις στο προσκήνιο. Ή ακόμη άνοιξε και την ντουλάπα της μαμάς σου που δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεις αξεσουάρ, τσάντες και σακάκια που θα μπορέσεις να δανειστείς για τη βραδιά.

Ποιά είναι τα βασικά ρούχα μέσα στην ντουλάπα σου λοιπόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάση;


Nina Ricci
-Ένα μαύρο παντελόνι. Μπορεί να το έχεις τελείως απομυθοποιημένο αφού το φοράς κάθε μέρα αλλά το μαύρο στενό παντελόνι σου μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας πολύ εορταστικός τρόπος να το φορέσεις που ίσως να σου φανεί και βαρετός αλλά είναι τάση της σεζόν, είναι με λευκό πουκάμισο, με ψηλές γόβες ή ankle boots που θα πρέπει να έχουν πολύ ψηλό τακούνι και, φυσικά, να βάψεις έντονα τα χείλη σου. Το στιλ που θα δημιουργήσεις θα είναι το ανδρόγυνο και δεν θα σε απογοητεύσει.

Να θυμάσαι πως ένα total black σύνολο με ψηλά παπούτσια πάντα μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη μέσα στη νύχτα.

-Ρίξε επίσης μια ματιά στις μπλούζες σου, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι φαντασμαγορικές για να θεωρηθούν σωστές για την περίσταση. Κοίταξε να είναι απλά μονόχρωμες και σε καλή ποιότητα. Μία λευκή, μαύρη, κόκκινη, καφέ μπλούζα μπορεί να φορεθεί με όλα σου τα ρούχα είτε αυτό είναι φούστα είτε παντελόνι και να σου δώσουν ένα κομψό αποτέλεσμα.


Celine

TIP: Αν επιλέξεις μία απλή σε στιλ μπλούζα και ο συνδυασμός που φτιάχνεις δεν σε ενθουσιάζει κράτησε τσάντα clutch και πολύ ψηλά -ίσως τα πιο εντυπωσιακά που έχεις στην ντουλάπα σου- παπούτσια.

TIP: Δώσε έμφαση στα κοσμήματά σου! Ακόμη κι αν φορέσεις λευκή μπλούζα με μαύρο παντελόνι το οποίο αποτελεί έναν κλασικό συνδυασμό φόρεσε ένα κολιέ σε χρυσό ή ένα εντυπωσιακό βραχιόλι και θα δεις κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που φαντάζεσαι.

-Βγάλε έξω από την ντουλάπα όλα σου τα φορέματα και θα δεις ξαφνικά το δωμάτιό σου να μεταμορφώνεται σε boutique. Βγάλε και τα παπούτσια σου τα βραδινά και βάλε τον εαυτό σου σε ρόλο στιλίστα που θα κάνεις mix and match συνδυασμούς με τα ρούχα που ήδη έχεις. Συγκράτησε στο νού σου το πού έχεις να πας ώστε να μην καταλήξεις σε σύνολα υπερπαραγωγές.


Fendi

Επέλεξε ένα ριχτό μονόχρωμο φόρεμα και συνδύασέ το με καλσόν σε χρώμα. Για παράδειγμα ένα καφέ φόρεμα τύπου 60s μπορεί πολύ άνετα να συνδυαστεί με ένα πορτοκαλί σκούρο καλσόν και καφέ γόβες.

TIP: Αν έχεις αξεσουάρ τύπου γούνινους γιακάδες ή γούνινα πανοφώρια είναι η εποχή να τα τιμήσεις.


Nina Ricci

Ρίξε μια ματιά μήπως έχεις κάποιο βινίλ κομμάτι στην ντουλάπα σου -είναι της μόδας και σίγουρα δεν θα περάσεις απαρατήρητη.

Αν έχεις δερμάτινο παντελόνι δεν χρειάζεται να αγχωθείς για κάτι. Το παντελόνι αυτό μπορείς να το φορέσεις με πολλά και διαφοερτικά tops. Δοκίμασε να το συνδυάσεις με ένα σακάκι και να προσθέσεις στο δεξί σου πέτο μια μπουτονιέρα. To ίδιο στιλ ντυσίματος μπορείς να έχεις και με μια δερμάτινη φούστα.


Barbara Bui

Σίγουρα έχεις ένα μαύρο φόρεμα
, το γνωστό little black dress, που είναι πάντα εκεί για να σε σώσει. Φόρεσέ το με καλσόν σε μαύρη ανοιχτή απόχρωση και συνδύασέ το με ένα εντυπωσιακό κόσμημα στο λαιμό.


Moschino

TIP: Ρίξε μια ματιά στην μπιζουτιέρα της μαμάς σου αφού υπάρχει πιθανότητα να βρεις καλούδια ακόμη και chockers που επιβάλλει η εποχή.

Αν έχεις φούστα τούλινη τύπου Carrie Bradshaw τότε πολύ εύκολα έχεις το look των εορτών. Φόρεσέ την είτε με μία στράπλες μπλούζα, είτε με κορμάκι, με t-shirt είτε ακόμη και με έναν κορσέ.

Μία pencil φούστα μπορείς να τη φορέσεις με ψηλές γόβες και με κάποια μπλούζα σε καλή ποιότητα που αν την βάλεις από μέσα θα είσαι πολύ κομψή. Δοκίμασε το ενδεχόμενο του να φτιάξεις διχρωμία επλέγοντας διαφορετικά χρώματα ανάμεσα στη φούστα και την μπλούζα σου.


Giambattista Valli

TIP: Ο συνδυασμός που μπορείς να κάνεις μπλέκοντας τα χρώματα είτε ακόμη φτιάχνοντας χρωματικές αντιθέσεις -σκέψου το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το κόκκινο με το φούξια – θα κάνει τα ρούχα που έχεις ήδη να μοιάζουν καινούρια. Δυστυχώς δεν είναι τα ρούχα που μας κάνουν να πλήττουμε και να θέλουμε καινούρια αλλά η ξαφνική έλλειψη δημιουργικότητας νέων συνδυασμών.

ΤΙP: Βάλε στην πρώτη γραμμή μπλούζες ή πουκάμισα μεταξωτά αφού η ύφανση τους αμέσως κάνει το στιλ σου πιο εορταστικό.


Yves Saint Laurent

Ρίξε μια ματιά μήπως έχεις στην ντουλάπα σου κάτι σε δαντέλα. Η δαντέλα είναι ένα ρούχο που το φοράς τη νύχτα, είναι αισθησιακό και αν το συνδυάσεις σωστά θα δεις ένα εορταστικό αποτέλεσμα. Αν έχεις φόρεμα τότε είσαι καλυμμένη. Αν είναι μπλούζα, τότε συνδύασέ την με μαύρο παντελόνι ή φούστα.


Blumarine

Αν έχεις μία μακριά μπλούζα εντυπωσιακή που μπορείς να την φορέσεις κι ως φόρεμα κάν’ το με πολύ σκούρο μαύρο καλσόν και ψηλές γόβες. Συνδύασέ την με εντυπωσιακά κολιέ.

Αν έχεις μία εντυπωσιακή φούστα φόρεσέ την με πολύ απλή μονόχρωμη μπλούζα και μαύρο καλσόν και το σύνολό σου είναι έτοιμο.


Loewe

Στο ξεσκαρτάρισμα των ρούχων σου δες τι μπορεί να έχεις σε γκλίτερ όπως φορέματα, μπλούζες ή φούστες με παγιέτες, πέτρες, κρύσταλλα και οτιδήποτε άλλο λαμπερό. Δοκίμασέ τα και συνδύασέ τα με μαύρα πολύ σκούρα καλσόν.


Moschino

Αν έχεις κάποια βερμούδα ή ζιπ κιλότ τότε μπορείς να την φορέσεις κάνοντας έναν πιο εορταστικό συνδυασμό με κάποιο από τα top σου.

**Απόφυγε να φορέσεις το ίδιο που φορούσες και πέρυσι ή αν το κάνεις δες να κάνεις κάποια μικοαλλαγή ώστε να μην φαίνεται πως είναι το ίδιο.

Βασικός απαγορετυτικός κανόνας – απαράβατος θα έλεγα – είναι η δημιουργία διχρωμίας ανάμεσα στο κόκκινο και στο πράσινο. Δεν είσαι δέντρο και ούτε επειδή είναι γιορτές πρέπει να ταιριάζεις με το ντεκόρ του χώρου.
Προσπάθησε να αποφύγεις να φορέσεις τζιν! Είναι μια καλή ευκαιρία να ντυθείς, να στολιστείς και να διασκεδάσεις παίζοντας με τα ρούχα που έχεις αποκτήσει μέσα στα χρόνια και δεν τα έκανες ποτέ απόσβεση.

Read More

And More