Πίσω στην κορυφή της σελίδας
23.06.2010 | 18:00

Διάλεξε εκκλησία για γάμο ή για βάφτιση μέσω... internet!

Διάλεξε εκκλησία για γάμο ή για βάφτιση μέσω... internet!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Νέα δεδομένα προσφέρει η καινούρια υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής που δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις εκκλησία για γάμους και βαφτίσεις με... ένα "κλικ".

Σύμφωνα με το "Έθνος", στο νέο site της Αρχιεπισκοπής, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν αν η εκκλησία που θέλουν να τελέσουν το γάμο ή τη βάφτιση του παιδιού τους είναι διαθέσιμη ή όχι την ημερομηνία που επιλέγουν. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να βρίσκεται ο ναός εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής, αφού η δυνατότητα θα παρέχεται για τις 144 ενορίες που υπάγονται σ' αυτήν.

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, θα μπορούν να μπαίνουν στο www.archdiocese.gr και να κάνουν "προκράτηση"  για τρεις ημερομηνίες και μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες θα παίρνουν την απάντηση για να πάνε στο ναό και να "κλείσουν" την εκκλησία και επίσημα.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από την Αρχιεπισκοπή πιστοποιητικό γάμου ή αντίγραφο διαζευκτηρίου, και σε μερικές ημέρες να περάσουν από τα γραφεία στην Αγία Φιλοθέη για να τα παραλάβουν, απογεύγοντας τη γραφειοκρατία.
 
Η ιστοσελίδα και οι συγκεκριμένες παροχές ξεκίνησαν ως πιλοτικό πρόγραμμα πριν μερικούς μήνες. Η δικτύωση, άλλωστε, των ενοριών είναι  είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ενταχθεί στο Γ' ΚΠΣ.

Τέλος, οι πιο περιζήτητοι ναοί, στους οποίους χρειάζεται να "κλείσεις" ημερομηνίες, ακόμη και ένα χρόνο πριν είναι: ο ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη Σκουφά, ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα και της Αγίας Φωτεινής Ιλισού. Ακόμη, κάποιες από τις πιο γνωστές είναι οι εκκλησίες στην Αγία Φιλοθέη, την Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού, τη Φανερωμένη Χολαργού, την Αγία Μαρίνα Θησείου και τον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Me, Myshelf and I με την Κορίνα Βρούσια! Τι καλλυντικά θα βρεις στο σπίτι μιας beauty addict που αγαπά τα ταξίδια;
THIS WEEK! Τι φόρεσαν οι επώνυμες; Ψήφισε την πιο καλοντυμένη!
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ; Ο Δ. Γρηγοράκης και η ομάδα του απαντούν στις ερωτήσεις σου!
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι: Κάνε ένα “δώρο” στο σπίτι σου με αυτά τα εκπληκτικά γιορτινά trends!
Top 10