George Best: Η σοκαριστική σκοτεινή πλευρά του θρυλικού ποδοσφαιριστή όπως την έζησε ο γιος του!

Οι περισσότεροι θυμούνται τον George Best ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει περάσει απο το αγγλικό πρωτάθλημα. Κι ως έναν ποδοσφαιριστή με έντονη προσωπικότητα που ήξερε να ζει και να γλεντά τη ζωή. Συχνά με πάρα πολύ αλκοόλ. Και τελικά αυτό ήταν που τον οδήγησε στον θάνατο στις 25 Νοεμβρίου του 2005.


Πηγή φωτογραφίας: Daily Star.

10 χρόνια μετά τον θάνατο του, ο μοναχογιός του Calum Best μιλάει για τη ζωή του μαζί του και αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις σκοτεινές πλευρές ενός μέθυσου πατέρα. Ακόμα κι αν ήταν ένας άντρας – είδωλο για πολλούς, για τον γιο του κατάφερε να καταστρέψει αυτή την εικόνα. Ενώ κάθε πρωί ήταν ένας τέλειος πατέρας που έπαιζε μπάλα με τον γιο του και τον φρόντιζε, τα βράδια γκρέμιζε μεθυσμένος λίγο λίγο το βάθρο στον οποίο τον είχε τοποθετήσει ο Calum.

Στην βιογραφία του με τίτλο “Second Best: My Dad and me”, ο Calum Best περιγράφει τα περίστατικα που σημάδεψαν τη ζωή του με τον πιο βάναυσο τρόπο. Μεταξύ αυτών ο ξυλοδαρμός από τον πατέρα του, η εγκατάλειψη του σε ένα ξενοδοχείο στα 11 του χρόνια αλλα κι ένα φιλί που μόνο πατρικό δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει ο μικρός του γιος.


Πηγή φωτογραφίας: Scope Feautures

Αιτία κάθε περιστατικού το αλκόολ. Ο Calum Best στα 11 του, λίγα χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών του συνοδεύει τον πατέρα του σε ενα ταξίδι στο Manchester. Παντού τον αποθεώνουν και εκείνος νιώθει περήφανος για τον μπαμπά του. Αργότερα όμως το παιδί μένει μόνο του στο ξενοδοχείο χωρίς κλειδί για το δωμάτιο και ο πατέρας του δεν επιστρέφει μέχρι το επόμενο μεσημέρι. Η δικαιολογία του προς το μικρό παιδί ήταν ότι είχε πάει να περάσει το βράδυ του με μία πόρνη.

Τότε ήταν που ο Calum καταλαβαίνει για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πάει καλά με τον μπαμπά του. Ο διαχωρισμός ωστόσο μεταξύ του μπαμπά – ήρωα και του μπαμπά- αλκοολικού θα έρθει λίγα χρόνια αργότερα, στα 12 του χρόνια. Σε μία επίσκεψη με τη μητέρα του στο σπίτι του πατέρα του, κι ενώ εκείνος δεν έχει εμφανιστεί όλο το απόγευμα, αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν εκεί. Ο George Best γυρνάει αργά τη νύχτα μεθυσμένος και εκτός εαυτού πέφτει πάνω στον γιο του φιλώντας τον ερωτικά. Το παιδί πετάγεται από το κρεβάτι και τον αφήνει εκεί ημιλιπόθυμο. Σοκαρισμένο μοιράζεται το περιστατικό με τη μητέρα του. Την επόμενη ημέρα ο George συνεχίζει την ζωή του σαν τίποτα να μην είχε συμβεί.


O Calum Best σήμερα.
Λίγα χρόνια αργότερα το βίαιο πρόσωπό του έρχεται στην επιφάνεια, όταν ο 14χρονος γιος του επισκέπτεται εκείνον και την 23χρονη αραββωνιαστικιά του για να περάσει λίγες ημέρες μαζί τους. Το περιστατικό του φιλιού έχει ξεχαστεί καθώς ο γιος του τον δικαιολόγησε πιστεύοντας πως επιστρέφοντας στο σπίτι τόσο μεθυσμένος ο πατέρας του απλώς τον πέρασε για ένα κορίτσι που τον περίμενε στο κρεβάτι του. Το πρώτο βράδυ που μένει στο σπίτι με την γλυκιά αραββωνιαστικιά του George Best όμως, θα αποβεί καταστροφικό για τη σχέση πατέρα και γιου για μία ακόμα φορά.

Ο George Best επιστρέφει ξανά μεθυσμένος στο σπίτι και κοιτάζει τους δυο τους ύποπτα. Αρχίζει από το πρώτο λεπτό να φωνάζει λέγοντας: “Ξέρω πολύ καλά τι κάνατε όσο έλειπα”. Ο γιος του προσπαθεί να τον ηρεμήσει αλλά εκείνος τον αρπάζει από τον λαιμό και του χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Η αρραβωνιαστικιά του προσπαθεί να τον σταματήσει αλλά εκείνος συνεχίζει να σφίγγει το χέρι του λέγοντας στον γιο του: “Δεν είσαι γιος μου, δεν έπρεπε να σε κάνω. Σε μισώ”.

Όταν τελικά τον αφήνει όλος ο κόσμος του Calum γκρεμίζεται ανάμεσα στον βήχα και την προσπάθεια του να συνέλθει. Αργότερα, όπως γράφει στο απόσπασμα της βιογραφίας του που δημοσιεύσε η Daily Mail: “Ενώ προσπαθώ να κοιμηθώ στο στενό ντιβάνι που μου παραχωρεί, κοιτάζοντας τα δεκάδες πολύτιμα αναμνηστικά του από την καριέρα του, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, πως θα ήταν η ζωή μας, αν ο μπαμπάς δεν είχε πιεί εκείνο το πρώτο ποτό της δικής του ζωής”.

Read More

And More