Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.09.2010 | 19:35

Και οι ιερόδουλες έχουν τα τυχερά τους!

Και οι ιερόδουλες έχουν τα τυχερά τους!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
 Έρευνα της ιταλικής αστυνομίας σχετικά με την ψυχολογική και οικονομική κατάσταση των ιεροδούλων, που ζουν και εργάζονται στη Ρώμη, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχουσες (περίπου 80%) δήλωσαν ότι «είναι σαφώς ικανοποιημένες από τη ζωή και τις απολαβές τους».

Οι «πεταλούδες της νύχτας» -σχεδόν όλες ρουμάνικης εθνικότητας- κλήθηκαν από δύο ψυχολόγους της αστυνομίας της Ρώμης να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συμπληρώσουν, οικειοθελώς, ένα ερωτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στον ιταλικό Τύπο, «οι συγγενείς των νεαρών αυτών γυναικών, συχνότατα γνωρίζουν καλά με ποιον τρόπο συντηρούνται οι κοπέλες στην Ιταλία, αλλά κάνουν τα ...στραβά μάτια και επιδεικνύουν ανοχή, δεδομένης της οικονομικής παραμέτρου». 

Το 22%  των ερωτηθεισών δήλωσαν ότι έχουν παιδιά, τα οποία ζουν με συγγενείς -συχνά παππούδες- στην πατρίδα τους. Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι από το λεξιλόγιο των νεαρών αυτών γυναικών, έχει εξαφανισθεί εντελώς η λέξη «προαγωγός». Κάνουν λόγο για «αρραβωνιαστικούς», που τις συνοδεύουν στον «χώρο εργασίας» και είναι αυτοί που τις βοήθησαν να έρθουν στην Ιταλία.

Δεν λείπουν και ιερόδουλες που αποκαλύπτουν ότι αρνήθηκαν να εργασθούν ως οικιακές βοηθοί, με απολαβές που θα ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το μήνα, διότι προτιμούν μία «σαφώς πιο αποδοτική απασχόληση».

Οι σχολιαστές σημειώνουν ότι όσο και αν η έρευνα αποτελεί μία σχετικά πιστή απεικόνιση της πραγματικότητας, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθούν επακριβώς ο φόβος και οι διάφοροι άλλοι ψυχολογικοί και οικονομικοί εκβιασμοί, διότι «ο προαγωγός έχει αλλάξει όνομα, αλλά δύσκολα πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος του έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του».


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Focus στην περιποίηση! Βήμα- βήμα πώς να αποτοξινώσεις το πρόσωπό σου και να το κάνεις να λάμψει ξανά!
Έτσι φοράνε το κολάν τους οι διάσημες! Πάρε στιλιστικές ιδέες για all day looks!
Computer eye syndrom: Τι είναι και τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύσεις τα μάτια σου...
The Jaffa project: Μεσογειακό ταμπεραμέντο και retro - bohemian design από το Tel Aviv
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook