Οι νεκροί έφτασαν τους 88 από τις πλημμύρες στην Ινδία

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο Λεχ της βόρειας Ινδίας, προκάλεσαν πλημμύρες οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο 88 μέχρι στιγμής άτομα. Λέμε μέχρι στιγμής, καθώς ο απολογισμός των νεκρών δεν έχει ολοκληρωθεί και αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι τραυματίες ξεπερνούς τους 300. Η περιοχή αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και τουρίστες.

Οι έντονες βροχοπτώσεις ειδικά στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, κυβερνητικά κτίρια και στο αεροδρόμιο της πόλης. Στις επιχειρήσεις διάσωσης μετέχουν και άνδρες του στρατού.

Μεγάλη καταστροφή υπέστη και το Πακιστάν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ έχουν πληγεί τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

”Οι ανάγκες τους είναι τρομακτικές. Οι βροχές των μουσώνων συνεχίζονται σε ολόκληρο το Πακιστάν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα σταματήσουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ

Read More

And More