Kύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα!

Μπορεί όταν ξύπνησες να σκέφτηκες πως ο καιρός είναι καλός. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε ξεγελάσει καθώς κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να ”πνίξει” για ακόμη μια φορά τη χώρα.

Από το μεσημέρι θα έχουμε πολλές βροχές στην Αθήνα ενώ από το απόγευμα η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Χαρακτηριστικά η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 150 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Τα περισσότερα , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξαν στην Ελευσίνα και την Ηλιούπολη.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Χθες το βράδυ μια γυναίκα κοντά στη Θέρμη εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της. Δύο άτομα που πήγαν να τη βοηθήσουν παρασύρθηκαν από τα νερά και για αρκετή ώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι. Ευτυχώς εντοπίστηκαν σώοι από άνδρες της Πυροσβεστικής.

Αναλυτικά ο καιρός για την υπόλοιπη χώρα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις. Βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ασθενήσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 οι οποίοι από το απόγευμα στα ανατολικά θα ενισχυθούν και το βραδυ θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα ασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά από το βραδύ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βραδύ και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βραδύ τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Read More

And More