Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.10.2010 | 12:11

Προσοχή: Από σήμερα το κάπνισμα είναι εγκληματική πράξη!

Προσοχή: Από σήμερα το κάπνισμα είναι εγκληματική πράξη!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
1η Οκτωβρίου σήμερα και μόλις τελείωσε η περίοδος της προσαρμογής. Από σήμερα λοιπόν, η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ισχύει κανονικά και με το νόμο!

Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τετραγωνικών, αλλά και εκεί ως την 31η Μαϊου 2011. Πλέον ένας καπνιστής, που καπνίζει στο γραφείο του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ, αλλά κάποιος που ανάβει τσιγάρο σε χώρους ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία, όπως σε ένα νοσοκομείο, θα πληρώνει 100 ευρώ.

Αν ο καπνιστής δεν συνεργαστεί με τους ελεγκτές ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με αυτόφωρο.
Εκτός από τον καπνιστή θα τιμωρείται και ο υπεύθυνος του χώρου, ο οποίος μπορεί να είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου, διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος ή και διοικητής νοσοκομείου.

Μάλιστα, τα πρόστιμα στις περιπτώσεις αυτές θα είναι μεγάλα και θα κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ.
Μετά την 4η υποτροπή το κατάστημα θα κλείνει για 10 ημέρες και μετά την 5η οριστικά. Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους καταστηματάρχες και τους καπνιστές πάντως μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το μέτρο αυτή τη φορά θα... πετύχει στην Ελλάδα.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10