Β.Καρράς: “Έχω φτύσει πολλές φορές τον εαυτό μου στον καθρέφτη”

Το πραγματικό του όνομα είναι Βασίλης Κεσογλίδης. Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 16 ετών, και τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα τα έκανε στην Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλης Καρράς φέτος κλείνει 30 χρόνια δισκογραφίας, και παραμένει προσιτός, άμεσος και ειλικρινής.

Η πορεία του στη δισκογραφία έγινε σκαλοπάτι- σκαλοπάτι. Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People, δήλωσε πως τα 30 χρόνια δισκογραφίας ήταν μια ωραία διαδρομή. Αν και η αρχή φαινόταν σαν άπιαστο όνειρο, τελικά κατάφερε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χώρας. “Πάντα έλεγα και συνεχίζω να το λέω, πως δεν θέλω να γίνω καλός τραγουδιστής, θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος”, αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει η επιτυχία, του εξασφάλισε μια πιο άνετη ζωή. Όπλα του σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, ήταν το χαμόγελο του αλλά και ότι κατάφερε να παραμείνει προσγειωμένος. Δεν διστάζει να μιλήσει και για την στιγμή που “έπιασε” τον εαυτό του, λίγο πριν “καβαλήσει το καλάμι”! “Ευτυχώς όμως το πρόλαβα. Δεν το θεωρώ φυσιολογικό για έναν άνθρωπο, προσγειωμένο που έχει περάσει πολλά. Έχω φτύσει πολλές φορές τον εαυτό μου στον καθρέφτη!”

Δεν του αρέσει να κρίνει τους άλλους και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποιο δεν θα μπορούσε να δεχτεί πρόταση για να συμμετάσχει σε κριτική επιτροπή talent show. “Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις άσχημα σε ένα παιδί που έχει χιλιάδες όνειρα. Η αλήθεια βέβαια, είναι καμιά φορά πικρή”.

Είναι πολλά χρόνια παντρεμένος και έχει μια κόρη 23 ετών, όμως ελάχιστες φορές έχει μιλήσει για την οικογένειά του. “Δεν είναι καλό να μπερδεύεις την οικογένεια με την δουλειά σου. Όταν τα ξεχωρίζεις, υπάρχει μια αρμονία και στην οικογένεια και την δουλειά σου”, δήλωσε.

Ο τραγουδιστής παραδέχεται πως κατά τη διάρκεια της 30χρονης πορείας του έχει κάνει πολλά λάθη. “Στην δεκατία του 90 όλοι μας κυνηγάγαμε το σουξέ. Τώρα νομίζω ότι αυτό έχει ξεπεραστεί. Είναι ωραίο να κάνεις καλά τραγούδια, όχι σουξέ. Έχω εντύπωση πως ήταν λάθος μου που κυνηγούσα τόσα χρόνια τα σουξέ. Είναι καλύτερο να κυνηγάς ένα καλό τραγούδι”.

Τέλος, σχετικά με την οικονομική κρίση και κατά πόσο έχει επηρεάσει την καθημερινότητα του, ο Βασίλης Καρράς παραδέχεται πως όλος ο κόσμος πρέπει να κάνει αλλαγές. “Ο Έλληνας χρειαζόταν τη σφαλιάρα του, γιατί είχαμε ξεφύγει όλοι μας. Μέχρι τώρα ζούσαμε σε μια φούσκα. Πρέπει να σταματήσουμε τις σπατάλες, να γίνουμε επιτέλους νοικοκυρές”.

Read More

And More