Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.10.2010 | 10:31

Γεννήθηκε υγιέστατο μωράκι, από έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο 20 χρόνια!

Γεννήθηκε υγιέστατο μωράκι, από έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο 20 χρόνια!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μία Ελληνίδα κατάφερε να αποκτήσει ένα υγιέστατο μωράκι με τη βοήθεια της κρυοσυντήρησης. Στα 42 της χρόνια και μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες μπόρεσε με αυτή τη μέθοδο να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το 1990 καταψύχθηκε το έμβρυο και τώρα γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό.

Πέρυσι της δόθηκε το έμβρυο και τον περασμένο Μάιο έφερε στη ζωή το μωράκι το οποίο προήλθε από μία ομάδα πέντε εμβρύων που είχαν καταψυχθεί πριν από 20 χρόνια. Τα είχε δωρίσει ένα ζευγάρι που δεν τα χρειαζόταν, αφού εκείνοι κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση. Τα έμβρυα καταψύχθηκαν όταν ήταν μιας ημέρας και είχαν σχηματίσει ένα κύτταρο. Από την τήξη, έπειτα από 19 χρόνια και επτά μήνες, επιβίωσαν μόνο δύο.
 
Προτού εμφυτευθούν στη μήτρα της μητέρας, διατηρήθηκαν για δύο ακόμη ημέρες στο εργαστήριο, προκειμένου να αναπτυχθούν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσα χρόνια μπορεί να καταψυχθεί ένα έμβρυο. Θεωρητικά, δεν υπάρχει περιορισμός. Οι γιατροί τώρα πιστεύουν ότι τα έμβρυα που έχουν καταψυχθεί είναι δυνατόν να επιβιώσουν για 40 χρόνια και από αυτά να γεννηθούν υγιέστατα μωρά.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10