Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.05.2010 | 10:47

Τρεις καύσωνες θα μας ταλαιπωρούν κάθε καλοκαίρι!

Τρεις καύσωνες θα μας ταλαιπωρούν κάθε καλοκαίρι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Mπορεί να είχαμε έναν καύσωνα κάθε τρία χρόνια αλλά σιγά-σιγά και ως το 2100 τα πράγματα αλλάζουν! Οι λαοί της Μεσογείου εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, που θα επέλθουν τον επόμενο αιώνα στην περιοχή, μάλλον θα υποφέρουν λόγω... ζέστης!
 
Όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό, πόλεις όπως η Αθήνα, η Ρώμη και η Μασσαλία θα βιώνουν  τουλάχιστον 3  καύσωνες κάθε καλοκαίρι  ως το 2100, αντί για έναν,  κάθε τρία χρόνια...

Στην έρευνα αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως ορισμένες από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης, όπως τα αστικά κέντρα της Αθήνας, του Βουκουρεστίου, της Μασσαλίας, του Μιλάνου, της Ρώμης και της Νάπολης,  θα δουν τεράστια επιδείνωση στους “δείκτες” υγείας.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη,  θα έχει ως αποτέλσμα,  την  αύξηση της υγρασίας γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου με αποτέλεσμα η ζέστη να γίνεται αφόρητη.

Επιπλέον, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα εντείνει τον κίνδυνο για ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Η έρευνα προσδιορίζει τον καύσωνα ως περίοδο έξι ημερών,  κατά τη διάρκεια των οποίων,  οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι κατά 10% υψηλότερες από το μέσο όρο της περιόδου.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Κόκκινα ankle boots: Πως να φορέσεις τη Νο1 τάση της σεζόν σύμφωνα με τα street styles
Ιδανικές για δίαιτα: Συνταγές με ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες
James Franco: Το “άτακτο” αγόρι του Hollywood πουλάει το σπίτι του και μπορούμε επιτέλους να το δούμε
Top 10