Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.07.2010 | 19:42

Με βυτιοφόρα του στρατού ο ανεφοδιασμός των δημόσιων υπηρεσιών!

Με βυτιοφόρα του στρατού ο ανεφοδιασμός των δημόσιων υπηρεσιών!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τα στρατιωτικά βυτιοφόρα αποφάσισε να βγάλει στο δρόμο η κυβέρνηση για να λύσει την απεργία. Ο στρατός θα αναλάβει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους. Τα στρατιωτικά βυτιοφόρα θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν επεισόδια.

Αρχικά, αυτό που θα κάνουν τα βυτιοφόρα του στρατού είναι να μεταφέρουν καύσιμα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα. Επίσης σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά.

Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό και αυτό διεφάνη από τις δηλώσεις του κ. Ρέππα, ο οποίος μετά το τέλος της Διυπουργικής απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους απεργούς, λέγοντας πως είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συνέχεια, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της.

Μάλιστα, ο κ. Ρέππας δήλωσε πως διατύπωσαν πολλές προτάσεις, όπως φορολογικές ρυθμίσεις, αναπτυξιακά κίνητρα και επιδοτήσεις, αλλά και ακόμα μία άδεια και ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει οπωσδήποτε.

Τραυματίες στα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν ήδη τα επεισόδια μεταξύ των απεργών και των ΜΑΤ!

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 18.30, όταν ένα βυτιοφόρο δημόσιας χρήσης με χαρτιά επίταξης, πήγε στα διϋλιστήρια για να φορτώσει με καύσιμα. Οι συγκεντρωμένοι απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τον οδηγό του βυτιοφόρου. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και τότε ανέλαβαν δράση τα ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα δύο από τους απεργούς και ένας άνδρας των ΜΑΤ να τραυματιστούν ελαφρά. Για τον έναν από τους δύο απεργούς-τραυματίες κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο νωρίτερα είχε δημιουργηθεί νέα ένταση, όταν οδηγός βυτιοφόρου που ήθελε να φορτώσει, ανέπτυξε ταχύτητα και πήγε να παρασύρει τους συγκεντρωμένους απεργούς. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν μέχρι τις 18.30, που η κατάσταση χτύπησε κόκκινο..

Δες το video:


 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10