Πίσω στην κορυφή της σελίδας
20.06.2010 | 09:00

Ο Λεό ζήτησε να απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις!

Ο Λεό ζήτησε να απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η μία αποκάλυψη μετά την άλλη για το Λεό Πατίτσα. Μπορεί να βρισκόταν στο Αβέρωφ αλλά... δεν υπηρετεί θητεία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real Νews που κυκλοφορεί, ο 35χρονος Λεό Πατίτσας δεν έχει πάει φαντάρος και μάλιστα ζήτησε πριν από δώδεκα χρόνια να απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις λόγω... διπλής υπηκοότητας.

O εφοπλιστής Λεό, το 1998 αξιοποίησε τη στρατολογική νομοθεσία του 1997, η οποία λέει ότι "μετανάστες θεωρούνται όσοι είχαν κατά την 31-8-1997 την ιδιότητα αυτή σε οποιαδήποτε χώρα της υδρογείου που δέχεται μετανάστες,πλην Ευρώπης, Αιγύπτου, Αλγερίας, Εμιράτων Περσικού Κόλπου, Ιράν, Ιορδανίας, Ισραήλ, Κουβέϊτ, Λιβάνου, Λιβύης, Μαρόκου, Μουσκάτ και Ομάν, Σαουδικής Αραβίας, Συρίας, Τουρκίας, Τυνησίας, Υεμένης και των χωρών που τελούσαν υπό κομμουνιστικό καθεστώς". Άρα εξαιρούνται ως μετανάστες όσοι ζούσαν σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Ο Λεό Πατίτσας μπορεί να είναι γεννημένος στο Λονδίνο και να έχει βρετανική υπηκοόητα, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσει αυτομάτως από την υποχρέωση εξάμηνης στρατιωτικής θητείας, μέχρι τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας του. Μεταξύ Αγγλίας και ΗΠΑ,ο εφοπλιστής, έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του στρατολογικού νόμου περί μεταναστών. Το ερώτημα είναι αν εξακολουθεί να τηρεί τους όρους της «διαρκούς αναβολής», δηλαδή αν κάθε εξάμηνο φεύγει στο εξωτερικό.


Το Πεντάγωνο, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός έλεγχος για τη σωστή χρήση των όρων εξαιρέσεως από τη στράτευση αυτής της κατηγορίας. Δηλαδή, η εξαίρεση με τη μέθοδο του μετανάστη, ουσιαστικά αποτελεί απαλλαγή από τη στράτευση. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα, ότι ο Λ.Πατίτσας δεν τηρεί τους όρους της εξαίρεσής του, κάτι που οι υπηρεσίες του Πενταγώνου είναι αρμόδιες να ελέγξουν. 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:09

Top 10