Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.06.2010 | 13:00

Το αποτυχημένο λίφτινγκ του... Λούβρου!

Το αποτυχημένο λίφτινγκ του... Λούβρου!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Χείλη και µύτη άλλαξε µέσα σε πέντε αιώνες η Παναγία στο «Δείπνο στους Εµµαούς» του Ιταλού Βερονέζε , καθώς απέτυχε η συντήρησή του.  

Οι συντηρητές του Λούβρου μάλλον δεν έκαναν και τόσο σωστά τη δουλειά τους με αποτέλεσμα η Παναγία να αποκτήσει διαφορετική µύτη και χείλη, και κατά συνέπεια να αλλοιωθεί κατά πολύ η έκφρασή της πέντε αιώνες µετά τη γέννησή της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους ειδικούς.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα ΝΕΑ, αυτό που τους εξόργισε περισσότερο ήταν όταν αποκαλύφθηκε πως οι άτσαλοι συντηρητές επενέβησαν και δεύτερη φορά για να διορθώσουν τα λάθη τους!

Η γυναίκα στον 21ο αιώνα µεταµορφώθηκε σε µια καρικατούρα µε πρησµένα µάγουλα και γελοία σουφρωµένα χείλη», λέει στον «Οbserver» ο Μισέλ Φαβρ Φέλιξ, πρόεδρος της Ενωσης για τον Σεβασµό και την Ακεραιότητα της Καλλιτεχνικής Κληρονοµιάς στο Παρίσι.

Μετά τη συντήρηση απέκτησε µια κουτσουρεµένη µύτη. Πρόβληµα διαπιστώνεται και µε το στόµα, ενώ το κεφάλι µοιάζει µετά τις επεµβάσεις σαν ξεφουσκωµένο µπαλόνι.

Στη συνέχεια οι "γιατροί" - συντηρητές επιχείρησαν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. Επέµβαση όµως που... ξέχασαν να καταγράψουν στα αρχεία τους! Και έτσι «έστρεψαν µεν τη µύτη και πάλι προς τα κάτω, αλλά εξακολουθεί να είναι σουβλερή. Τα ρουθούνια είναι ακαλαίσθητα µεγάλα και τα χείλη µοιάζουν πρησµένα και χωρίς σχήµα», λένε οι ειδικοί. «Τελικά είναι µία ξένη µορφή - δηµιούργηµα του 21ου αιώνα, που δεν τιµά τη ζωγραφική του Βερονέζε», καταλήγει ο Μισέλ Φαβρ Φέλιξ.

Δες τη μετάλλαξη της γυναίκας μετά τις συντηρήσεις
Εδώ ο κανονικός πίνακας

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 0:02

Top 10