Ζέτα Μακρυπούλια στο TLife: “Η ειλικρίνεια είναι ο σωστός δρόμος για όλες τις σχέσεις”

Είναι μια γυναίκα που απασχολεί τα μέσα σε κάθε της εμφάνιση. Η λαμπερή Ζέτα Μακρυπούλια είναι αναμφίβολα μια από τις ομορφότερες γυναίκες της showbiz. Ο φωτογραφικός φακός την αγαπάει, ενώ η προσωπική της ζωή γίνεται συχνά πρωτοσέλιδο. Τα τελευταία χρόνια η καριέρα της έχει απογειωθεί, και στο βιογραφικό της μετρά μόνο επιτυχίες!

H δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στο TL!fe για την αγάπη της για τον κινηματογράφο, τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, αλλά και για τα όνειρά της.

Η επιτυχία είναι πλέον δεδομένη σε ό,τι και αν κάνει. Τα τελευταία χρόνια η Ζέτα, πρωταγωνιστεί σε επιτυχημένα σήριαλ, συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις και δοκιμάζεται με επιτυχία στον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης γνωστών ψυχαγωγικών προγραμμάτων. ‘Ομως τι προτιμάει; Τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση; “Τον κινηματογράφο. Μου αρέσει πιο πολύ. Μου αρέσει πιο πολύ και ο τρόπος που γίνεται η δουλειά και το αποτέλεσμα και το ότι είναι ένα πράγμα που είναι οργανωμένο, διαρκεί δυο μήνες, έπειτα περιμένεις να το δεις στη μεγάλη οθόνη, μ’αρέσει περισσότερο.”

Σημαντική συμμετοχή για την καριέρα της ήταν και η Ελληνοαυστραλιακή παραγωγή “King of Mykonos”. Η ίδια απαντάει για το αν εντοπίζει διαφορές ανάμεσα σε μια διεθνή και εγχώρια παραγωγή. “Σίγουρα υπάρχουν γιατί είναι άλλο το budget της ελληνικής παραγωγής και άλλο της ελληνοαυστραλέζικης. Ξεκινώντας λοιπόν μόνο από αυτό, καταλαβαίνετε πως οι διαφορές είναι αρκετές. Από ‘κει και πέρα επειδή δεν είμαι από αυτούς που θέλω να κατηγορώ μόνο τη χώρα μας και τον τρόπο που κάνουμε τον κινηματογράφο. Για τα δεδομένα τα δικά μας νομίζω ότι τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα”.

Ο κάθε χαρακτήρας που ενσαρκώνει είναι μια νέα πρόκληση για εκείνη. Από την χωρισμένη γυναίκα που οδηγείται στην απόγνωση όταν ο σύντροφός της την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου αποφασίζει να την χωρίσει στην ταινία “Μόλις Χώρισα”, μέχρι την Αμαλία στο “Παρά Πέντε”, η Ζέτα Μακρυπούλια έχει αφήσει το στίγμα της σε κάθε ρόλο. Η ίδια μιλάει για τον ρόλο που έχει αγαπήσει περισσότερο. “Ξεχωρίζω το “Παρά Πέντε”, ξεχωρίζω από θεατρικές δουλειές τη “Μήδεια”, και το “Σεσουαρ”, γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά, γιατί είχα περάσει πάρα πολύ καλά και ξεχωρίζω και τις κινηματογραφικές δουλειές. Το “Μόλις Χώρισα”, ίσως το αγαπάω πιο πολύ απ’όλα μέχρι στιγμής, αλλά όλες οι κινηματογραφικές δουλειές ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία”.

Αγαπημένο της κινηματογραφικό είδος είναι το μιούζικαλ, ενώ ξεχωρίζει το Moulin Rouge και το Nine. “Αγαπώ πολύ κάποια μιούζικαλ, ας πούμε το Moulin Rouge είναι μια ταινία που έχω δει αρκετές φορές. Πρόσφατα, είδα μια ταινία που μου αρέσει πολύ, κάθε φορά αλλάζω και αγαπημένη ταινία. Είδα μια γαλλική ταινία που λέγεται “ Η επόμενη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου”, και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ήταν σκηνοθετημένη και η πλοκή και όλη η δουλειά”, αναφέρει.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στο TL!fe δεν αποκλείεται να την δούμε να πρωταγωνιστεί το επόμενο διάστημα σε κάποιο μιούζικαλ. “Κάνω διάφορες συζητήσεις μελλοντικά για μια κινηματογραφική ταινία που θα είναι μιούζικαλ”.

Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν το μιούζικαλ μπορεί να επιβιώσει σαν είδος Ελλάδα εκείνη απαντά: “Φυσικά και το πιστεύω, αρκεί να γίνει σωστά. Να μη κουράζει. Όπως και παλιά, τα μιούζικαλ δεν κούραζαν τον κόσμο”.

Αυτό το διάστημα η Ζέτα Μακρυπούλια πρωταγωνιστεί στην ταινία “Ζητείται Ψεύτης”, που σκηνοθετεί ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Η ηθοποιός μιλάει για την συνεργασία της με τον σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της. “Είναι ακριβώς όπως την περίμενα. Άψογη. Με τον Ιεροκλή έχουμε και μια σχέση επί σειρά ετών, τον ξέρω από μικρή και είναι η πρώτη δουλειά που κάνουμε μαζί. Είναι ωραίο που έχουμε αυτή τη σχέση και γνωριζόμαστε. Είναι ωραίο επίσης όσες φορές έχει χρειαστεί να με σκηνοθετήσει ηθοποιός, είναι κάτι που απολαμβάνω. Οι ηθοποιοί επειδή την ξέρουν την δουλειά, γνωρίζουν και πως να σε προσεγγίσουν ως σκηνοθέτες και πως να σε προσεγγίσουν. Ο Ιεροκλής μας έχει βοηθήσει πολύ.”

Στην ταινία που είναι διασκευή της ομώνυμης κλασικής ταινίας του Δημήτρη Ψαθά, υποδύεται την όμορφη αλλά και αυστηρή γυναίκα του υπουργού Υγείας Φενέκη, που προσπαθεί να τον στηρίξει με κάθε τρόπο και να τον προστατέψει από διάφορους κινδύνους.

Ο κίνδυνος όμως παίρνει σάρκα και οστά όταν στη ζωή τους εισβάλλει ο Ψευτοθόδωρος που υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Η Ζέτα Μακρυπούλια αναφέρεται στη σχέση που έχει με το ψέμα. “Δεν το αγαπώ πάρα πολύ το ψέμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει χρειαστεί να πω ψέματα όπως όλοι, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω είμαι αρκετά ειλικρινής, γιατί αυτό νομίζω ότι είναι και ο πιο σωστός δρόμος για όλες τις σχέσεις”.

Κάποια από τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο κινηματογραφικό σπίτι της Σμαράγδας Καρύδη στην σειρά “Παρά Πέντε”. Η Ζέτα Μακρυπούλια μιλάει για τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν με την επιστροφή της στα “παλιά της λημέρια”. “Η αλήθεια είναι πως είχα διάφορες μνήμες, κοιτούσα το τζάκι, την πόρτα και θυμόμουν τις σκηνές μια μια. Το “παρα πέντε” ήταν μια δουλειά που είχα λατρέψει. Τυχαίνει πολλές φορές να έχουμε οι ηθοποιοί γυρίσματα σε χώρους που έτυχε να ξαναπάμε είτε για ένα σήριαλ, είτε για μια ταινία οπότε είναι συνηθισμένο για εμάς”.

Η ταινία “Ζητείται Ψεύτης”, θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Δεκέμβρη. Από το Μάρτη η Ζέτα θα παρουσιάσει γι ακόμη μια χρονιά το “Dancing with The Stars”, ενώ παράλληλα θα κάνει και θέατρο. Σε συζητήσεις βρίσκεται και για άλλη μια δουλεια στην τηλεόραση, ωστόσο δεν ήθελε να δώσει περισσότερες λεπτομέριες.

Συνέντευξη: Αγγελική Δαρατσανού – Γιώργος Καζιάνης

Read More

And More