Michael Douglas: Μιλάει πρώτη φορά για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο 15χρονος γιος του!

Την αποκάλυψη ότι ο 15χρονος γιος του Dylan είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης έναν χρόνο πριν κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών, έκανε σε πρόσφατο άρθρο που υπογράφει, ο Michael Douglas. Η αποκάλυψη έγινε στους Los Angeles Times. Ο Michael Douglas εξήγησε πως η επίθεση είχε αντισημητικό χαρακτήρα.


Ο γιος του Michael Douglas και της Catherine Zeta Jones σε μικρότερη ηλικία.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον ηθοποιό, συνέβη κατά τη διάρκεια διακοπών της οικογένειας του σε θέρετρο της νότιας Ευρώπης. Ο 14χρονος τότε γιος του είχε πάει στην πισίνα του ξενοδοχείου και γύρισε στο δωμάτιο της οικογένειας φανερά αναστατωμένος. Ο πατέρας του τον ρώτησε τι συνέβη και εκείνος του απάντησε ότι ο συντηρητής της πισίνας του μίλησε άσχημα και τον παρενόχλησε.


Με τον γιο του στο Harry Potter Park σε παλιότερο ταξίδι τους εκεί.

“Τον ρώτησα αν εκείνος είχε προκαλέσει τον θυμό του άνδρα με κάποια απρεπή συμπεριφορά κι εκείνος ξέσπασε σε κλάματα. Τότε ήταν που είδα ότι στο στήθος του φορούσε το σύμβολό του Άστρου του Δαυίδ. Μια απαίσια ιδέα άρχισε να παγιώνεται μέσα μου, ότι αυτό το σύμβολο είναι που είχε προκαλέσει την συμπεριφορά του άνδρα. Κατέβηκα στην πισίνα και ζήτησα από τους υπεύθυνους να μάθω ποιος ήταν ο συντηρητής. Είχαμε μια συζήτηση, διόλου εύχαριστη”, γράφει ο ηθοποιός στους Los Angeles Times.

Στη συνέχεια πήγα κοντά του και του είπα: “Dylan, μόλις είχες την πρώτη σου επαφή με τον αντισημιτισμό”. Μπορεί ο ίδιος να μην μεγάλωσε με τις αξίες του Ιουδαϊσμού -ο πατέρας του Kirk ήταν Εβραίος ενώ η μητέρα του όχι- αλλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον του γιου του Dylan για την θρησκεία του παππού του, έκανε τον Michael Douglas να μελετήσει πιο βαθιά κι εκείνος τη θρησκεία των προγόνων του. Και σεβάστηκε την επιθυμία του γιου του να ασχοληθεί με τον Ιουδαϊσμό, κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλοι.

“Έχω δει τον αντισημιτισμό και είναι σαν μια ασθένεια που περιμένει να εξαπλωθεί ξανά, πυροδοτημένος από την κατάλληλη πολιτική”, καταλήγει ο ηθοποιός.

Read More

And More