Πίσω στην κορυφή της σελίδας
31.08.2010 | 17:58

Την απάλλαξαν από τα καθήκοντά της λόγω... μητρότητας!

Την απάλλαξαν από τα καθήκοντά της λόγω... μητρότητας!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Μία υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ενώ βρισκόταν σε άδεια ανατροφής παιδιού, την οποία έλαβε σε συνέχεια της άδειας μητρότητας, απαλλάχθηκε, χωρίς να ενημερωθεί, από τα καθήκοντα της προϊσταμένης.

Το επακόλουθο ήταν η στέρηση του σχετικού επιδόματος θέσης ευθύνης. Όπως αναφέρει η αρχή, τα ΕΛΤΑ βασίστηκαν σε διάταξη της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2003-2004, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος σε θέση ευθύνης, που απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο πάνω από τρεις μήνες από τα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια του έτους, μπορεί να αντικατασταθεί και η θέση του επαναπροκηρύσσεται.

Ωστόσο, η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι η νομοθεσία απαγορεύει οποιαδήποτε άμεση, ή έμμεση, διάκριση λόγω φύλου ως προς την επαγγελματική εξέλιξη του εργαζομένου στον ιδιωτικό, δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Προβλέπει, επίσης, ότι η εργαζόμενη που έχει λάβει άδεια μητρότητας δικαιούται, μετά το πέρας της άδειας αυτής, να επιστρέψει στη θέση εργασίας της ή σε ισοδύναμη θέση, με τους ίδιους επαγγελματικούς όρους και συνθήκες.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10