Θρήνος για τον 10χρονο που σκοτώθηκε στη Μύκονο

Από τη μία στιγμή στην άλλη, η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο και τα παιχνίδια στη θάλασσα σε μία ανείπωτη τραγωδία. Ο 10χρονος έπαιζε ανέμελος στη θάλασσα μαζί με άλλα παιδιά, αλλά και τον θείο του, με τον οποίο και βρισκόταν εκείνη την ώρα και περνούσε ξέγνοιαστες στιγμές στο κυκλαδίτικο νησί.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στην περιοχή Καλό Λιβάδι, όταν ο 10χρονος επέβαινε σε ένα φουσκωτό παιχνίδι θαλάσσης, τη γνωστή μπανάνα, δηλαδή σε μία φουσκωτή σαμπρέλα, η οποία είναι δεμένη με ένα ταχύπλοο σκάφος.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται απ’ το Λιμενικό, εκείνη την ώρα υπήρχαν κι άλλα τρία παιδιά μαζί με τον 10χρονο, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμη να διευκρινιστεί αν υπήρχε και κάποιος ενήλικος δίπλα τους, για την επίβλεψή τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ο 10χρονος έπεσε κάποια στιγμή στη θάλασσα κι αμέσως άρχισαν να φωνάζουν στον χειριστή του σκάφους ότι το παιδί είχε πέσει στο νερό, ωστόσο εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεεαν εκείνη την στιγμή, εντάσεως τουλάχιστον 5 μποφόρ, ο τελευταίος δεν τα άκουσε.
Όταν τα παιδιά βγήκαν στην ακτή, είπαν στο νονό του 10χρονου, με τον οποίο έκανε διακοπές στη Μύκονο, ότι ο βαφτιστήρας του αγνοούνταν κι εκείνος πήρε αμέσως ένα τζετ σκι κι άρχισε μαζί με τον χειριστή του σκάφους να ψάχνουν για το αγοράκι.
Άμεσα κινητοποιήθηκε και το Λιμενικό, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, το ίδιο σκάφος το οποίο τραβούσε το φουσκωτό του μικρού, στην προσπάθειά του να το εντοπίσει πέρασε από πάνω του και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος στο Newsit

Read More

And More