Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.06.2011 | 20:48

Ελλάδα δίχως φως! Έκτακτη εισφορά για 4 χρόνια σε εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ

Ελλάδα δίχως φως! Έκτακτη εισφορά για 4 χρόνια σε εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Από δω και πέρα μάλλον θα πρέπει να μιλάμε με... τούρκικους όρους. Βάζουν «κεφαλικό φόρο», «κατεβάζουν» στο μισό το αφορολόγητο για κατοχή ακίνητης περιουσίας, αλλά το ξανασκέπτονται για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κίνησης.

Μεταξύ των σκληρότατων μέτρων, η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ και η οποία θα ισχύει για 4 χρόνια. Η έκτακτη εισφορά θα ξεκινά από 1% έως 3% και σύμφωνα με πληροφορίες για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ θα ισχύει το ποσοστό 3%. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος με εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ θα χάνει έναν μισθό τον χρόνο.

Με το μέτρο αυτό ουσιαστικά κλείνει το θέμα του αφορολόγητου.

Όλα αυτά αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, όπου στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άλλη μία φορά για ανάγκη για συναίνεση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκαν ο κ. Βενιζέλος και η κα Διαμαντοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον κ. Παπανδρέου του ζήτησε να έχει ξανά συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι εθνικό καθήκον “να πάψουμε να ξοδεύουμε περισσότερα από οτι εισπράττουμε και να πάμε σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό πλην τόκων. Δήλωση επίσης ότι κάι τέτοιο θα αποτελέσει σήμα ελέγχου του υπέρογκου χρέους και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας, κάνοντας εκ νέου κάλεσμα για διάλογο σε όλα τα κόμματα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10