Α. Γαλανοπούλου: Οι αναμνήσεις με το Νίκο Σεργιανόπουλο!

Η Άβα Γαλανοπούλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ”Down Town”, μίλησε για τον Αλέξανδρο Ρήγα, τον Νίκο Σεργιανόπουλο και αποκάλυψε ποιο ήταν το ωραιότερο κοπλιμέντο που έχει ακούσει.

Έχει δύο αδερφές και μένει με τους γονείς της κι εκείνες στην ίδια πολυκατοικία
”Είμαστε 3 αδερφές -αν ο πατέρας μου ήθελε γιο; Όχι, ήθελε κορίτσια. Άλλωστε, όπως λέει και ο Woody Allen: όλοι οι μεγάλοι άντρες, γεννούν κορίτσια.” Επίσης, ζούμε και οι 3 και οι γονείς στην ίδια πολυκατοικία, στην ίδια περιοχή, στο Παγκράτι, από τότε που μεγάλωσα… Από μικρή έβαλα τα όριά μου. Οι Έλληνες γονείς -ιδίως η Ελληνίδα μάνα- είναι πολύ παρεμβατικοί στις ζωές των παιδιών τους, θέλουν να μπλέκονται σε όλα. Εγώ αυτά τα είχα κόψει από νωρίς.”

Μια ιδιαίτερη έκφραση θαυμασμού και το μπέρδεμα με την Άντζελα Δημητρίου
”Ήταν μια μέρα που είχα γύρισμα στις 8 το πρωί -το ταξί για να με πάει στο στούντιο της Παιανίας έπρεπε να είναι σπίτι μου στις 7. Συνήθως οι ταξιτζήδες μου έλεγαν διάφορα για τα σίριαλ – εγώ πάλι το πρωί, δεν μπορώ να μιλήσω σε άνθρωπο αν δεν πιω καφέ. Εκείνη την ημέρα ο ταξιτζής δεν μου είπε κουβέντα. Λέω ”αυτός είναι ο άνθρωπός μου, θα του ζητήσω το τηλέφωνο να με πηγαίνει”. Όταν φτάσαμε -εγώ εντωμεταξύ ήμουν άβαφη, με μαζεμένα βρεγμένα μαλλιά και γυαλιά ηλίου- τον ρώτησα τι του όφειλα. Και τότε γυρνάει και μου λέει: ”Άντζελα, επειδή είσαι η μεγάλη μου καψούρα και έχεις πει γαμάτα το ”Φωτιά στα Σαββατόβραδα”, σου κάνω δώρο την κούρσα”. Κάνω παύση. Δεν ξέρω τι να πω, αλλά δεν θέλω και να χαλάσω και το όνειρό του. Του λέω ”Φίλε μου, σε περιμένω στο Μοστρού”. Αυτό ήταν και το ωραιότερο κοπλιμέντο που έχω ακούσει.”

Σχετικά με τον γάμο
”Εγώ με το γάμο είμαι αλλεργική. Δεν πάω σε γάμους γιατί με πιάνει κατάθλιψη, όταν βλέπω το ζευγάρι να παντρεύεται. Θεωρώ τον γάμο πράξη εκδίκησης. Αφού συχνά λέω σε φίλους ”Παιδιά, εγώ δεν έχω μισήσει τόσο πολύ έναν άνθρωπο για να τον παντρευτώ”. Είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία και ειδικά για τις γυναίκες που τους επιβάλλει η κοινωνία να γίνουν νύφες και μετά πέφτουν σε κατάθλιψη. Αυτό πιστεύω εγώ. Μέχρι και οι Ιάπωνες γιορτάζουν την ημέρα του διαζυγίου τους και καλούν τους ίδιους καλεσμένους που είχαν στο γάμο.”

Νίκος Σεργιανόπουλος
”Τι να πρωτοθυμηθώ από τον Νίκο; Πολλά γέλια, νυχτερινά μπάνια στη Βουλιαγμένη και μια ποιότητα που σπάνια συναντάς στις μέρες μας. Θα σου πω μόνο μια λεπτομέρεια, γιατί οι άνθρωποι εκεί κρίνονται. Μια φορά η ενδυματολόγος στους Δύο ξένους είχε ξεχάσει να του φέρει ένα μαύρο πουκάμισο με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Μου λέει ”Άβα, έλα να κάνουμε ένα κόλπο για να μην βάλει τις φωνές ο Ρήγας”. Βρίσκει ένα μαύρο πουκάμισο, άσχετο και μου λέει ”Ρίξε τον καφέ καταλάθος”. Το κάνω και λέει ”Αλέξανδρε, το πουκάμισο που ήθελες λερώθηκε από τον καφέ της Άβας, άσ’ το, θα βάλουμε κάτι άλλο.”. Και δεν είχε φορέσει ποτέ το σωστό πουκάμισο. Το θεώρησα πολύ αντρίκειο να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του.

Το άλλο που θυμάμαι είναι η μεγάλη νύχτα του σεισμού του 1999 που εγώ, η μάνα μου, ο πατέρας μου, τα αδέρφια μου, τα ανήψια μου, ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Νίκος, είχαμε πάει σε μια παραλία, όπου τρώγαμε και πίναμε γιατί φοβόμασταν να μπούμε στα σπίτια μας. Ήταν μια νύχτα που όλη η Ελλάδα ήταν φοβισμένη κι εμείς τραγουδούσαμε και πίναμε. Εντελώς σουρεαλιστική σκηνή.”

Ο θάνατός του
”Για μένα δεν υπάρχει στο μυαλό μου. Εκείνη τη μέρα που πέθανε το έμαθα όταν με πήραν στο κινητό από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. Με το που το άκουσα έκλεισα το κινητό εντελώς για 5 μέρες – εκείνες τις μέρες δεν τις θυμάμαι καθόλου από τη ζωή μου.”

Διάβασε περισσότερα στο ”Down Town” που κυκλοφορεί.

Read More

And More