Πίσω στην κορυφή της σελίδας
05.06.2012 | 08:52

Η Αφροδίτη θα κρύψει αύριο τον... Ήλιο!

Η Αφροδίτη θα κρύψει αύριο τον... Ήλιο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Για έξι ώρες και 40 λεπτά, η Αφροδίτη θα μπει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη. Πρόκειται για σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που θα είναι ορατό μόνο με αστρονομικά τηλεσκόπια.
 
Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας διέλευσής της, η Αφροδίτη μοιάζει με μια σκοτεινή κουκκίδα πάνω στην ηλιακή επιφάνεια, είπε στο Reuters αστρονόμος που συνεργάζεται με το διαστημικό Κέντρο Κανάβεραλ.
 
Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα αρχίσει να εξελίσσεται από τη 01:09 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας). Θα διαρκέσει επί έξι ώρες και 40 λεπτά. Θα είναι ορατό από πολλές Ηπείρους (Βόρεια Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Αμερική, Ανταρκτική) στην πληρότητά του, ή εν μέρει.
 
Θα είναι αυτό που λέμε... μια φορά στα 100 χρόνια, αφού το φαινόμενο θα επαναληφθεί ύστερα από έναν ολόκληρο αιώνα, το 2117.
 
Όποιος θελήσει να το δει, θα πρέπει να έχει τηλεσκόπιο με φίλτρα για την ηλιακή ακτινοβολία.
 
Χάρη σε αυτά, θα γίνουν πολύτιμες παρατηρήσεις και μελέτες για την ατμόσφαιρα του πλανήτη Αφροδίτη, η οποία είναι 100% πυκνότερη της γήινης και διακρίνεται για τις συχνές όξινες βροχές. Χάρη στη σπάνια διέλευση, θα επαναπροσδιοριστεί καλύτερα η απόσταση του Ηλίου απ τον πλανήτη μας και άλλους στο ηλιακό μας σύστημα, δηλώνουν επιστήμονες στο διαστημικό Κέντρο Κανάβεραλ.
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:10

Top 10