Πίσω στην κορυφή της σελίδας
26.07.2013 | 17:04

Απελευθερώθηκαν 20 κοπέλες και αγόρια "σκλάβοι" του σεξ - Ηταν όμηροι διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας που δρούσε στην Ελλάδα

Απελευθερώθηκαν 20 κοπέλες και αγόρια σκλάβοι του σεξ - Ηταν όμηροι διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας που δρούσε στην Ελλάδα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Δεκαοχτώ άτομα έχουν συλληφθεί κατά την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική τους εκμετάλλευση, ενώ απελευθερώθηκαν 20 θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, εκ των οποίων 14 αλλοδαπές γυναίκες και 6 αλλοδαποί άνδρες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, οι 16 συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης και οι δύο για διάφορα αδικήματα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 19 άτομα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνή εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν παράνομα υπηκόους της Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης ( transit ) την Τουρκία και την Ελλάδα. Στόχος τους ήταν η εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των ατόμων αυτών.

Τους υπόσχονταν νόμιμη δουλειά με καλά χρήματα

Τα μέλη της σπείρας πλαστογραφούσαν διαβατήρια και ταυτότητες των ισπανικών αρχών για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των ατόμων, ενώ είχαν βρει και τρόπους για να νομιμοποιούν τα έσοδα της δραστηριότητας τους.

Διάβασε περισσότερα στο NewsItΒαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10