Άγρια: Το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή της Σέριλ Στρέιντ έγινε το βιβλίο που αγάπησε ο Obama και η Oprah

Η αληθινή ιστορία της Σέριλ Στρέιντ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ξεπέρασε το 1.000.000 αντίτυπα στην Αμερική, κυκλοφορεί σε 32 χώρες, ενώ ήδη μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Η συγκλονιστική ιστορία της και η παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου οδήγησαν στην κινηματογραφική μεταφορά του Άγρια. Τον ρόλο της Σέριλ θα υποδυθεί η Ρις Γουίδερσπουν, ενώ σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ζαν Μαρκ Βαλέ και το σενάριο υπογράφει ο Νικ Χόρνμπι (High Fidelity, Μια Κάποια Εκπαίδευση).

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2014.

Το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή της Σέριλ Στρέιντ

Η Σέριλ νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα. Μετά το θάνατο της μητέρας της η οικογένειά της διαλύεται και ο γάμος της καταρρέει. Παίζει επικίνδυνα με ουσίες και παρασύρεται σε ευκαιριακές σχέσεις. Απογοητευμένη από τον κόσμο και τον εαυτό της, ακολουθεί το ένστικτό της και παίρνει την πιο τολμηρή απόφαση της ζωής της. Ξεκινά ολομόναχη μια πεζοπορία 1.800 χιλιομέτρων μέσα στην άγρια φύση της Αμερικής. Βιώνει μια απίστευτη περιπέτεια γεμάτη κινδύνους, φλερτ, ανατροπές και χιούμορ, για να καταφέρει τελικά, δαμάζοντας τους φόβους της, να βρει τον εαυτό της και την ευτυχία.



Τι είπαν για το βιβλίο

«Σέξι, ευχάριστο, σκληρό και αστείο. Η Στρέιντ σφυρηλατεί τις προτάσεις της πετυχαίνοντας απόλυτα το στόχο της. Η εμπειρία που βίωσα διαβάζοντας το Άγρια με σόκαρε: ένας συγγραφέας που βρίσκει την προσωπική του φωνή και τη διατηρεί συνεχώς ζωντανή μέσα σου. Καθηλωτικό».
Ντουάιτ Γκάρνερ, The New York Times

«Θυμωμένο, γενναίο, εξιλεωτικό, ωμό, ακαταμάχητο, τo Άγρια είναι εξαιρετικά γραμμένο, και προορισμένο να αγαπηθεί από άντρες και γυναίκες για πάρα πολύ καιρό».

Νικ Χόρνμπι, συγγραφέας – σεναριογράφος

«Η γλώσσα της Στρέιντ είναι τόσο ζωντανή, καυστική και συναρπαστική που σε κάνει να νιώθεις στο πετσί σου τη ζέστη της ερήμου, την παγωνιά της Άνω Σιέρα και τη συγκλονιστική δύνα- μη μιας αξιοθαύμαστης γυναίκας που βρίσκει το δρόμο της –και τον εαυτό της– με βήμα γενναίο και σταθερό».

Κάρολιν Λίβιτ, People

«Μια βαθιά ειλικρινής βιογραφία: σχέση μητέρας-κόρης, συνύπαρξη μοναξιάς και θάρρους, και η ανάκτηση της ικανότητας να κάνεις ένα βήμα τη φορά».

Vogue

«Εκπληκτικό βιβλίο! Συγκλονιστικό! Μια συναρπαστική περιπετειώδης ιστορία και συγχρόνως μια βαθυστόχα- στη προσέγγιση στη φύση της οδύνης και της επιβίωσης… Λογοτεχνικός και ανθρώπινος θρίαμβος».
Ντάνι Σαπίρο, The New York Times Book Review

«Δεν μπορούσα να ησυχάσω όσο το διάβαζα. Η ανάγνωση ήταν μια άγρια διαδρομή. Ερεθιστική, σε έκανε να σκεφτείς, γέμιζε την ψυχή σου».
Όπρα Γουίνφρι

Η συγγραφέας

Η Σέριλ Στρέιντ γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Είναι συγγραφέας του Torch, του Tiny Beautiful Things και του παγκόσμιου bestseller Άγρια. Διηγήματα και δοκίμιά της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, μεταξύ άλλων στα New York Times Magazine, The Washington Post Magazine, Allure και Self.

Δοκίμιά της έχουν συμπεριληφθεί στην ανθολογία του Pushcart Prize και δύο φορές στα Καλύτερα Αμερικανικά δοκίμια. Ζει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον με τον άντρα της και τα δύο της παιδιά.

Read More

And More