Οι celebrities που βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου ”Άγρια” που αγάπησε η Oprah!

Ανήμερα Πρωταπριλιά, η Key Books παρουσίασε ένα βιβλίο της βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Στο Άγρια η Σέριλ Στρέιντ μοιράζεται την ιστορία από το ταξίδι που άλλαξε της ζωή της.

Η συγγραφέας περπάτησε 1.800 χιλιόμετρα σε ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια του κόσμου, το Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού, νικώντας τις αντιξοότητες και ξεπερνώντας τον εαυτό της και οι New York Times χαρακτήρισαν το βιβλίο της ανθρώπινο και λογοτεχνικό θρίαμβο.

Η Στρέιντ πήρε την απόφαση να αναμετρηθεί με το Μονοπάτι και τους δαίμονες της, όταν έχασε ξαφνικά τη μητέρα της, γεγονός που έφερε μια σειρά από αλυσιδωτές καταστάσεις στη ζωή της -η οικογένεια της διαλύθηκε, χώρισε με τον άντρα της και βρέθηκε σε ένα φαύλο κύκλο εφήμερων ερωτικών σχέσεων και περιστασιακών επαγγελμάτων.

Mε το βιβλίο αυτό η Όπρα Γουίνφρι ένοιωσε την ανάγκη να ξανανοίξει το διάσημο Book Club της. Το Άγρια ήταν η πρώτη επιλογή της διασημότερης τηλεπαρουσιάστριας στον κόσμο, για το Oprah’s Book Club 2.0. Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός της – «μανιακής βιβλιοφάγου» κατά δήλωση της ίδιας – Όπρα για την Άγρια, που έγραφε πως «δεν μπορούσα να ησυχάσω όσο το διάβαζα. Η ανάγνωση ήταν μια άγρια διαδρομή. Ερεθιστική, σε έκανε να σκεφτείς, γέμιζε την ψυχή σου».

Στην κατάμεστη στοά του βιβλιοπωλείου Φωταγωγός, στο κέντρο της Αθήνας, η Ματούλα Κουστένη συντόνισε τη συζήτηση με ομιλήτριες τη Στέλλα Κάσδαγλη (δημοσιογράφο, συγγραφέα), την Ελένη Λαζάκη (ψυχολόγο, ορειβάτισσα) και τη Νίκη Χαγιά (δημοσιογράφο, yoga instructor). Το κοινό τις άκουσε να καταθέτουν σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννήθηκαν διαβάζοντας το βιβλίο, μοιράστηκαν όμως και τις δικές τους, δυνατές και δύσβατες, προσωπικές διαδρομές ζωής που αποτέλεσαν ένα λόγο παραπάνω να ταυτιστούν με την συγγραφέα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 32 χώρες, είναι παγκόσμιο best seller και μεταφέρεται ήδη στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club), σενάριο Νικ Χόρνμπι (High Fidelity) και με πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν.

Το Άγρια έχει αποσπάσει περισσότερα από 10 βραβεία σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο (Barnes & Noble Discover Award, Indie Choice Award, Oregon Book Award, Pacific Northwest Booksellers Award, και Midwest Booksellers Choice Award είναι μόνο μερικά) ενώ ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο του 2012 στην κατηγορία Βιογραφίες μετά από ψηφοφορία των μελών του www.goodreads.com, το μεγαλύτερο site στον κόσμο από και για αναγνώστες βιβλίων με 20.000.000 μέλη!

Οι celebrities που βρέθηκαν στην παρουσίαση!


Νίκη Χαγιά, Ματούλα Κουστένη, Στέλλα Κάσδαγλη, Ελένη Λαζάκη


Μαρία Σολωμού, Πάνος Μουζουράκης


Αντώνης Βλοντάκης, Ελένη Τώρου, Αντιγόνη Κουλουκάκου


Τίνα Μανδηλαρά, Σοφία Μπελούκα


Φώτης Βαλλάτος


Μάρεα Λαουτάρη


Δάφνη Ζουμπουλάκη


Πένυ Σκάρου

Read More

And More