Η Αίγυπτος στις φλόγες, πληροφορίες για δυο νεκρούς – Η Σ. Λιάτσου μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια για το NewsIt

– Εκτός ελέγχου η κατάσταση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αντικαθεστωτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι
– Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Σουέζ – Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες
– 1000 οι συλλήψεις μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα – Αγωνία για τους Έλληνες που ζουν στην Αίγυπτο
– Διαβάστε τι γράφει από την Αλεξάνδρεια η Σαββούλα Λιάτσου μόνο για το NewsIt.gr

Θυμός, αγανάκτηση και χιλιάδες Αιγυπτίων να ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, τέσσερις μέρες αφότου ξέσπασαν οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έχει εξομαλυνθεί. Αλλά μέρα με την ημέρα η ένταση κλιμακώνεται.

Και εξαιτίας της, οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (τοπική ώρα) στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ. Μόνο που ο κόσμος αψήφισε τις… εντολές, παραμένει στους δρόμους και η κυβέρνηση επιστράτευσε τα τανκς. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.

Ο πρόεδρος Μουμπάρακ, φημολογείται, ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό, ενώ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Μόνο που έτσι δύσκολα θα κατευνάσει τα πνεύματα.

“Kefaya”. Η κραυγή σκίζει τον ουρανό της Αλεξάνδρειας. “Φτάνει”. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά. “Φτάνει Μουμπάρακ, εσύ κατέστρεψες τη χώρα”. Άνοιξαν πυρ τα άρματα στο Κάϊρο. Πυροβολισμοί στην Αλεξάνδρεια.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και την Παρασκευή σε πολλές αιγυπτιακές πόλεις. Στο Σουέζ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ σύμφωνα με το Associated Press οργισμένο πλήθος έκλεψε τα όπλα αστυνομικών, μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και αφού ανάγκασε τους πάντες να βγουν έξω, έβαλαν φωτιά. Έκαψαν επίσης 20 αυτοκίνητα.

Άνδρες των αρχών ασφαλείας δήλωσαν στο Associated Press ότι έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, αντικαθεστωτικό και κάτοχο βραβείου Νόμπελ, που επέστρεψε στην Αίγυπτο από τη Βιέννη για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μουμπάρακ.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt.gr

Read More

And More