Πίσω στην κορυφή της σελίδας
31.01.2011 | 10:05

Νύχτα έντασης και η χθεσινή στην Αίγυπτο! Τι θα γίνει με τους Έλληνες

Νύχτα έντασης και η χθεσινή στην Αίγυπτο! Τι θα γίνει με τους Έλληνες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Το σχέδιο επαναπατρισμού των Ελλήνων είναι έτοιμο, αεροσκάφη της Π.Α. ζεσταίνουν μηχανές, ωστόσο δεν είναι δυνατό να φτάσουν στην Αίγυπτο

καθώς τα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά. Οι κάτοικοι στα μεγάλα αστικά κέντρα το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια όπου ζουν μεγάλες κοινότητες Ελλήνων παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Μια ακόμη νύχτα λεηλασιών σημειώθηκε με την αστυνομία να παραμένει άφαντη, ωστόσο όπως μεταδίσει για το onalert η Σαβούλα Λιάτσου οι κάτοικοι έχουν σχηματίσει ομάδες περιφρούρησης και προστατεύουν μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα και γειτονιές.

Το σχέδιο επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αιγύπτου

'Ολα είναι έτοιμα λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό όσων ελλήνων της Αιγύπτου επιθυμούν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τα C-130 την Αίγυπτο, αφού το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του υπουργείου Εξωτερικών, "ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, σε συνέχεια συνεννοήσεων που έγιναν όταν ξέσπασε η κρίση, με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης".

"Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Αίγυπτο, η αναχώρηση των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί όταν διασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας για τους Έλληνες πολίτες που έχουν διατυπώσει επιθυμία να επαναπατρισθούν. Η Πρεσβεία και οι Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο είναι σε συνεχή επαφή με τις Κοινότητες των Ελλήνων στην Αίγυπτο, όπως και με το Πατριαρχείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγουν, όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Οι οδηγίες που δίνονται στους ομογενείς είναι να παραμείνουν στις κατοικίες τους, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους" προστίθεται.

Σήμερα επέστρεψαν στην Αθήνα με πτήση ιδιωτικής εταιρείας έλληνες που είτε είχαν παέι για τουρισμό, είτε ήθελαν άμεσα να επιστρέψουν στην χώρα μας

Διάβασε αναλυτικά  για το τι συμβαίνει στην Αίγυπτο στο Newsit

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10