Αιμ. Χειλάκης: ”Για να καβαλήσεις καλάμι, πρέπει να είσαι πολύ βλάκας!”

Ο Αιμίλιος Χειλάκης, με αφορμή την πρώτη εμφάνισή του στο ”Νησί” αύριο το βράδυ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα το ”ΒΗΜΑ”, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του στην τηλεόραση και τα προϊόντα της.

Σχετικά με την ποιότητα της παραγωγής είπε:
”Ήταν μια παραγωγή με μεγάλο κόστος, λόγω του ότι τα γυρίσματα έγιναν εκτός έδρας κι επειδή ήταν ακριβά και τα σκηνικά. Οι ηθοποιοί δεν πληρώθηκαν παραπάνω, ίσα ίσα που έγιναν και μειώσεις στους μισθούς. Το ”Νησί έχει θεϊκά λάθη, σε όλα τα επίπεδα, που νοστιμίζουν όμως, τη συνταγή.”

Για το αν οι ηθοποιοί της συγκεκριμένης παραγωγής προστατεύτηκαν από αυτή και δεν κρίθηκαν αυστηρά, σε σχέση με άλλους:
”Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει προστατευθεί ποτέ. Έχω δεχτεί και την αυστηρή και τη θετική κριτική. Ακόμη εγώ, δεν το έχω ζήσει, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 3 ηθοποιοί που αυτό που έκαναν είναι εξαιρετικό και έχει ειπωθεί. Ίσως υπάρχουν και κάποιοι που δεν έκαναν κάτι το εξαιρετικό, αλλά δεν χρειάζεται να τους θάψουμε κιόλας. Είμαστε αυτής της γραμμής πια οι Έλληνες: ό,τι δεν είναι εξαιρετικό, είναι κακό. Ε, δεν μπορεί όλοι να είναι Κουν και Λαμπέτη, αλλά μπορούν να έιναι καλοί.”

Για τη σχέση του με την τηλεόραση, που δεν είναι πολύ στενή:
”Δίχως να θέλω να φτύσω το φαγητό που τρώω, θα σας πω ότι βαριέμαι την τηλεόραση. Κάνω θέατρο με ανθρώπους, που λειτουργούν με κανόνες θεατρικούς, μου αρέσει το μη ρεαλιστικό παίξιμο και ξαφνικά καλούμαι κάθε 3 χρόνια να παίξω ρεαλιστικά. Αυτό δεν μου αρέσει.

Σχετικά με τα οικονομικά κέρδη που αποφέρει η δουλειά στην τηλεόραση:
”Ό,τι ήταν να κερδίσω από την ελληνική τηλεόραση, από φήμη κι από λεφτά, το κέρδισα. Πλέον δεν υπάρχουν λεφτά σ’ αυτή, ας μην γελιόμαστε.”

Καβάλησε ποτέ το καλάμι;
”Όποτε συνέβη κάτι τέτοιο, υπήρχαν άνθρωποι δίπλα μου, που με βοήθησαν να κατέβω. Ποτέ δεν κυνήγησα τη δημοσιότητα. Για να καβαλήσεις καλάμι που σου έτυχε, πρέπει να είσαι πολύ βλάκας. Το να καβαλήσεις καλάμι που έχεις κατακτήσει με πολύ κόπο, δεν πειράζει και τόσο, αρκεί να ξέρεις πότε πρέπει να κατέβεις.”

Read More

And More