Ν. Αλιάγας: Μιλάει για πρώτη φορά για την κόρη του!

Ο Νίκος Αλιάγας μίλησε για πρώτη φορά από το Παρίσι στο ελληνικό Glow Magazine για την κόρη του και τα συναισθήματά του αλλά για άλλα μεγάλα ζητήματα της ζωής του όπως η τηλεόραση και η ευτυχία!

Με πολύ τρυφερά λόγια μίλησε ο δημοφιλής παρουσιαστής για την κόρη του αλλά και για τη γυναίκα που τον έκανε πατέραΑ “Η κόρη μου είναι όπως λέμε, η «κόρη των ματιών σου!». Τελεία και παύλα!” δηλώνει με συγκίνηση.

Όταν του ζητήθηκε να μιλησει για το τι είναι γυναίκα ο παρουσιαστής απάντησε πολύ ποιητικά! “«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία…», αυτό δε λέει ο Καββαδίας; Νομίζω ότι ζούμε για να μοιραστούμε ένα πάθος, μια ζωή με τα μάτια μιας γυναίκας. Δε θα μπορούσα να διανοηθώ τη ζωή χωρίς τη γυναίκα που με αντέχει και με στηρίζει κάθε πρωί που ξυπνάω. Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς το ρόλο της, τη δύναμη της, την αδυναμία της. Πιστεύω πολύ σε αυτό που λένε ότι «πίσω από έναν άντρα πρέπει να υπάρχει μια γυναίκα», όχι απαραίτητα η σύντροφος, αλλά μια σκιά. Πιο δυνατή είναι η γυναίκα από έναν άντρα και πιο ευάλωτη σε πολλά. Την ώρα που η γυναίκα γίνεται μάνα… λες, δεν κάναμε τίποτε, ρε παιδιά, απλά συμμετείχαμε. Φιλική συμμετοχή!”

Ως γνωστόν ο Νίκος Αλιάγας δεν είναι παντρεμένος με τη μητέρα της κόρης του παρόλα αυτά στη συνέντευξή του ομολογεί έχει τεράστια ανάγκη τη συντροφικότητα: “Με τα χρόνια έρχεται η συντροφικότητα, η συνειδητοποίηση της ανάγκης. Με τα χρόνια μοιράζεσαι. Θέλει τον χρόνο του, βέβαια, δεν είσαι πάντα έτοιμος γι’ αυτό, ειδικά οι άντρες”.

Όσον αφορά στο τί είναι αγάπη για τον Νίκο: “Νομίζω ότι τα λέει όλα ο Απόστολος Παύλος στη επιστολή προς Κορινθίους. Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν: «Αυτόν που σου κάνει κακό να τον αγαπάς». Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα;”

Τι είναι ευτυχία για έναν τόσο πετυχημένο παρουσιαστή; “Πουλάμε μια αναζήτηση ευτυχίας και είναι στερεότυπο: πρέπει να κάνω κάτι, πρέπει να έχω κάτι. Όλοι για να φτάσουμε εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε με το έχω κι αν καταλάβουμε ότι έχουμε μια ευαισθησία και το έχω δε φτάνει, τότε πρέπει να φτάσουμε στο είναι, το βαθύ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να σε κοιτάει στα μάτια το παιδί σου, πεθαίνεις, εκείνη την ώρα μπορείς να δώσεις τη ζωή σου αν χρειαστεί. Νομίζω αυτό είναι για μένα ευτυχία. Η κάθε στιγμή, να έχεις τη σοφία της απομυθοποίησης των πραγμάτων, να πεις «είμαι ευτυχισμένος μ’ ένα ηλιοβασίλεμα», να μπορείς να δεις πράγματα ανώδυνα, αλλά που σε γεμίζουν.”

Τι άποψη έχει για την ομορφιά ένας τόσο κομψός αλλά και περιζήτητος άνδρας; “Δεν έχει να κάνει με την καλαισθησία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τη συμπεριφορά και την εμφάνιση μοντέλου, αλλά είναι πιο όμορφοι. Για μένα, ομορφιά είναι οι αδυναμίες, οι μικρές χαραμάδες που δεν υπογραμμίζουν, αλλά αφήνουν να εννοηθεί. Η ομορφιά πρέπει να μη φαίνεται, να είναι διακριτική και να έχει αποχρώσεις που δε διακρίνονται με την πρώτη ματιά”.

Τέλος μιλώντας για την τηλεόραση που τον ανέδειξε δηλώνει: “Μια παρεξήγηση. Χάρη στην τηλεόραση, όμως, ζω. Αυτό το κουτάκι σε φέρνει στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Όπως του Πλάτωνα η σκιά στο σπήλαιο, κι εμείς σκιές είμαστε στην τηλεόραση. Αυτό είναι το deal, σου δίνει, της δίνεις και στο τέλος, θα στα πάρει πίσω και θα τα δώσει σε άλλους. Δε σου ανήκει κάτι στην τηλεόραση γιατί δε θεωρείται κάτι ευγενικό, δε θεωρείται τέχνη, ενώ εμείς είμαστε τεχνίτες. Τη σέβομαι γιατί μου πρόσφερε. Αλλά δε θα έχεις ποτέ το πάνω χέρι, πάντα αυτή θα το έχει. Δε νομίζω ότι θα μείνει κάτι από τη δουλειά μου σε 10 χρόνια. Όλοι είναι περαστικοί και πρώτος εγώ.”

Read More

And More