Amal Alamuddin: “Ελπίζω να τα καταφέρω!” Η επίσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και όλα όσα έκανε στην Ελλάδα!

“Ελπίζω να τα καταφέρω”, δήλωσε η Amal Alamuddin στην πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Η Amal Alamuddin δείχνει να είναι αισιόδοξη και έτοιμη να βάλει τα δυνατά της για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.
Η κομψή Amal Alamuddin, που έχει ήδη αλλάξει το όνομά της σε Amal Clooney μετά το γάμο με τον σταρ του Χόλιγουντ George, έφθασε στο υπουργείο Πολιτισμού στις 12 το μεσημέρι μαζί με τους Νόρμαν Πάλμερ, Ντέιβιντ Χιλ και Τζέφρι Ρόμπερτσον.

Εκεί την περίμενε πλήθος κόσμου, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι, και όχι άδικα αφού η Amal έχει γίνει το θέμα συζήτησης των ημερών. Κάποιοι περιμένουν να δουν αν θα αναλάβει τελικά την εκπροσώπηση της χώρας μας για την επιστροφή των Μαρμάρων και άλλοι να θαυμάσουν απλώς την σύζυγο του George Clooney. (Οι φωτογραφίες από την άξιξη στο Υπουργείο Πολιτισμού)

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και έξω από το ξενοδοχείο της στο Σύνταγμα, που είχαν συγκεντρωθεί φωτογράφοι και δημοσιογράφοι από τα εγχώρια, αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ που έχουν βρεθεί αυτές τις μέρες στη χώρα μας. (Μάθε τα πάντα για την Amal Alamuddin)

Όσο για τη συζήτηση στο γραφείο του κ. Τασούλα; Αυτή κινήθηκε γύρω από τα ελληνικά νησιά, τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
“Έχω βρεθεί στη Σαντορίνη μια φορά, ελάχιστα στην Αθήνα, θέλω να επισκεφτώ ξανά τα ελληνικά νησιά”, είπε στον Υπουργό Πολιτισμού.

Μετά τη συνάντηση τους μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός τους παρέθεσε γεύμα στο γνωστό εστιατόριο Varoulko του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο, όπου το γεύμα θα περιλαμβάνει γεύσεις της Μεσογείου. Και συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει λαβράκι, αχινοσαλάτα και παγωτό πραλίνα. Για να δούμε αν μετά τις ιταλικές σπεσιαλιτέ του γάμου της, η Amal θα αγαπήσει την ελληνική κουζίνα.

Στο επίσημο γεύμα στο Varoulko βρέθηκε και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνάντησε την Amal Alamuddin και μετά το χαιρετισμό τους κατευθύνθηκαν μαζί στο εστιατρόριο.

Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ στην Αθήνα;
H Amal και οι συνεργάτες της έφθασαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος χθες το απόγευμα και αφού τους παρέλαβε το πολυτελές βανάκι, οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η κυρία Clooney μάλιστα, είχε μια πολύ διακριτική παρουσία στο ξενοδοχείο, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τόσο εκείνη, όσο και οι συνεργάτες της έμειναν σε σουίτες του ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη και δείπνησαν στο roof garden του ξενοδοχείο. (Μάθε εδώ πόσο θα κοστίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα)

Ποιο είναι το πρόγραμμά της για αύριο;
Το πρόγραμμά αύριο θα ξεκινήσει από νωρίς, αφού στις11:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στη μία το μεσημέρι θα φύγουν όλοι μαζί για το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα γίνει και η ξενάγηση στο Βράχο της Ακρόπολης.
Εκεί θα βρεθούν ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, αλλά και ο υπουργός Πολιτισμού. Στις 13:30 θα γίνει η συνέντευξη Τύπου, θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα γίνει η ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Read More

And More