Π. Αναστασοπούλου αποκαλύπτει πως αντέδρασε όταν έμαθε ότι ο σύντροφός της ήταν παντρεμένος!

H Πηνελόπη Αναστασοπούλου λίγο μετά την πρεμιέρα της θεατρικής παραστάσης που συμπρωταγωνιστεί,” ΄Ανδρες έτοιμοι για όλα” μίλησε στο περιοδικό ΟΚ για τις σχέσεις και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο που έχεις υποστεί σε μια σχέση;

Το μεγαλύτερο βασανιστήριο που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα είναι να τη θεωρούν δεδομένη και να αδιαφορούν αν είναι καλά, ακόμα και όταν τους το δηλώνει. Στην αρχή μιας σχέσης, ο άλλος δίνει τον καλύτερο του ευατό μέχρι να σε κατακτήσει. Όταν αυτό αλλάζει και ο άλλος δεν ενδιαφέρεται πια για σένα, γιατί σε θεωρεί μέρος της καθημερινότητας του, σε πληγώνει!

Και γιατί δεν έφυγες όταν διαπίστωσες ότι δεν ενδιαφέρεταν πια για σένα;

Η εμπειρία μου, επειδή είμαι και μεγάλο κορίτσι πια, μου έχει δείξει πως όταν κοιτάς τον άλλο και δεν σου βγάζει όμορφα πράγματα αλλά απόρριψη και θλίψη, πρέπει να φύγεις. Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα. Είμαι λίγο της παλιάς σχολής σε αυτά τα θέματα. Προσπαθώ να το φτιάξω. Η μητέρα μου μου έλεγε, Αν δεν τον λαχταράς, πως θα του συγχωρήσεις τα ασυγχώρητα; Είναι μια συμβουλή της που την έχω κρατήσει. Και τελικά διαπιστώνω ότι οι άντρες που με πλήγωσαν πιο πολύ ήταν αυτοί από τους οποίους πήρα τα μεγαλύτερα μαθήματα. Σκοπός, από δω και πέρα, είναι να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη.

Τι μαθήματα έχεις πάρει μέχρι και σήμερα από τις σχέσεις σου;

Ότι είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε μια σχέση. αλλά το θέμα είναι να κρατάνε λίγο. Έχω ανεχτεί στις σχέσεις μου πολλά και προσβολές και αδιαφορία. Αλλά αντίστοιχα έχω πληγώσει ανθρώπους που πέρασαν από την ζωή μου.

Ήσουν σε μια σχέση με κάποιον που ήταν παντρεμένος τέσσερα χρόνια και δεν σου είχε πει τίποτα. Πως και δεν είχες καταλάβει εσύ κάτι;

Υπήρχαν σημάδια, αλλά επειδή τον αγαπούσα πολύ δεν τα ανταλαμβανόμουν. Ομολογώ ότι τα έκρυβε πολύ καλά. Δεν έμενε και μόνιμα στη Ελλάδα, οπότε δεν μπορούσα να ξέρω τι μπορεί να έκανε σε μια άλλη χώρα.

Πως αντέδρασες όταν έμαθες την αλήθεια;

Δεν με είδε και δεν άκουσε για μένα ποτέ ξανά. Αυτό θεωρώ ότι ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία.

Αν ήταν άλλη θα είχε αντιδράσει πολύ βίαια..

Πιστεύεις, δηλαδή, ότι αν τον χτυπούσα θα πονούσε περισσότερο; Γενικά είμαι πολύ κατά της βίας και ειδικότερα κατά της συναισθηματικής κακοποίησης. Το να σου δώσει ο άλλος μία σφαλιάρα, πονέι λιγότερο από το να προσπαθεί να σε βγάλει τρελή για τα αυτονόητα. Και δυστυχώς έχω να σου διηγηθώ πολλά περιστατικά όπου ο άλλος αδιαφορεί ακόμα και για τα απλά πράγματα, όπως είναι μια καλή κουβέντα το πρωί και ένα φιλί ο βράδυ πριν κοιμηθείτε. Ξέρεις ένα λαϊκό τραγούδι που λέει, Όταν μια γυναίκα δεν την αγαπάς, άστηνε να φύγει, μην την τυραννάς Αυτό το τραγούδι κρύβει πολλές αλήθειες. Πάντως πιστεύω ότι η ζωή πληρώνει αργότερα.

Read More

And More