Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.09.2012 | 13:15

Υπόθεση Αθ. Ανδριαδάκη: Ποιος είναι ο «παλιός φίλος» που έδωσε την παραγγελία της βόμβας

Υπόθεση Αθ. Ανδριαδάκη: Ποιος είναι ο «παλιός φίλος» που έδωσε την παραγγελία της βόμβας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μια ανάσα από την εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη βρίσκονται οι διωκτικές αρχές.

Υστερα από δυόμισι μήνες, το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έριξε άπλετο φως σε μία από τις υποθέσεις που είχαν σοκάρει το πανελλήνιο. Στις 15 Ιουνίου ο επιχειρηματίας, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ελούντα της Κρήτης, είδε τον χάρο με τα μάτια του μέσα στο σπίτι του, όταν εξερράγη στα χέρια του παγιδευμένο με χειροβομβίδα δέμα που του είχαν στείλει άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης φαίνεται πως βρήκαν την άκρη και είναι έτοιμοι στα μέσα Σεπτεμβρίου να καταθέσουν στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τα στοιχεία τόσο για τον ηθικό όσο και για τον φυσικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία.
Ο Αλβανός κατασκευαστής
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο  πρόσωπο όσον αφορά τον φυσικό αυτουργό της απόπειρας. Τον άνθρωπο δηλαδή που κατασκεύασε το εκρηκτικό δέμα και παγίδευσε τη μικρή γλάστρα - δώρο με μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ανατολικής προέλευσης.

Πρόκειται για έναν Αλβανό υπήκοο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας παρόμοια επίθεση που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ο άνθρωπος αυτός έχει φροντίσει έπειτα από την επίθεση στον 40χρονο γνωστό Κρητικό επιχειρηματία και bon viveur της αθηναϊκής κοινωνίας να εξαφανίσει τα ίχνη του, προφανώς ταξιδεύοντας μέχρι την πατρίδα του, ώστε να θολώσει τα νερά των ερευνών.

Το άτομο αυτό, παρά τις έρευνες των έμπειρων αστυνομικών της Ασφάλειας, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν έχει σταλεί από την Ασφάλεια επίσημο σήμα στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης είτε στην πατρίδα του την Αλβανία είτε σε κάποιο άλλο κράτος της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο«παλιός φίλος», που έδωσε την παραγγελία
Ενας παλιός γνώριμος του γνωστού επιχειρηματία από την Κρήτη Αθηναγόρα Ανδριαδάκη φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος ο οποίος παρήγγειλε και πλήρωσε για την κατασκευή και την παράδοση της μικρής γλάστρας που έκρυβε τον θάνατο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», έπειτα από τις καταθέσεις που πήραν από τον ίδιο τον επιχειρηματία, όταν βεβαίως αυτός συνήλθε και βγήκε από την Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος όλα αυτό το διάστημα, κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Μάλιστα, το γεγονός πως το εκρηκτικό δέμα που έφτασε εκείνη την Παρασκευή στα χέρια του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη είχε ένα μπιλιέτο που έγραφε «…από έναν παλιό σου φίλο» προξένησε τις υποψίες των αστυνομικών και για τον λόγο αυτόν άρχισαν να ψάχνουν τόσο στον φιλικό όσο και στον επαγγελματικό κύκλο που είχε δημιουργήσει ο 40χρονος επιχειρηματίας.

Ηδη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο ενδέχεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας, πλην όμως μέχρι στιγμής στα χέρια τους έχουν ενδείξεις για την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου και όχι αποδείξεις.

Για τον λόγο αυτόν καθυστερούν την υποβολή της ογκώδους δικογραφίας που έχουν σχηματίσει στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα στηρίξουν την ενοχή του ηθικού αυτουργού της υπόθεσης στην ακροαματική διαδικασία.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10