Angelina Jolie: Η πρώτη εμφάνιση μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της!

Μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή που συγκλόνισε τον πλανήτη, η Angelina Jolie, προχώρησε και σε επέμβαση αφαίρεσης ωοθηκών ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο, όπως η μητέρα και η θεία της.
Και αυτές τις μέρες βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, προσπαθεί να ξεκουράζεται όσο περισσότερο μπορεί και αποφεύγει τις πολλές μετακινήσεις. Έτσι, στην πρώτη έξοδο μετά την επέμβαση, έφυγε από το σπίτι της στο Los Angeles, συνοδευόμενη από έναν σωματοφύλακα ο οποίος οδηγεί το πολυτελές της αυτοκίνητο.
Φορώντας γυαλιά ηλίου, η διάσημη σταρ προσπάθησε να περάσει απαρατήρητη, κάτι που δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολο…

Λίγο νωρίτερα, μάλιστα είχε γράψει και ένα συγκλονιστικό κείμενο για την ιστορία της στους «New York Times», όπου περιγράφει την απόφαση της να προχωρήσει στην επέμβαση, έπειτα από ένα τηλεφώνημα του γιατρού της, το οποίο ανέτρεψε όλα τα δεδομένα:
“Είναι μια επέμβαση λιγότερο σύνθετη από την μαστεκτομή, αλλά με σοβαρές επιπτώσεις. Βάζει μια γυναίκα σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση. Έτσι, προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά και συναισθηματικά, συζητούσα τις πιθανότητες με τους γιατρούς, έκανα έρευνες για εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους και κατέγραφα τις ορμόνες μου, για πιθανά υποκατάστατα των οιστρογόνων ή της προγεστερόνης. Αλλά ένιωθα πως έχω ακόμα χρόνο για να κάνω την επέμβαση”, γράφει η Angelina.

Η επέμβαση έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκε η ηθοποιός από τον γιατρό της: “πριν από δυο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Μου είπε ότι η CA-125 είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεΐνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Όμως μου είπε πως έχουν ανέβει οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ήθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη, να είμαι δυνατή, να σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να ανησυχώ, πως θα ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να μεγαλώσω τα εγγόνια μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία που έφτασε με αεροπλάνο σε λίγες ώρες… Tην ίδια μέρα πήγα στην χειρουργό που παρακολουθούσε τη μητέρα μου και που την είχα δει τελευταία φορά τη μέρα που πέθανε εκείνη. Έκλαψε όταν με είδε… “Της μοιάζεις τόσο πολύ, είστε ίδιες”. Κατέρρευσα! Χαμογέλασαμε όμως η μία στην άλλη και αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα”.
Και συμπλήρωσε: “Ήξερα πως αν ήταν καρκίνος θα ήταν στα αρχικά στάδια. Αν ήταν κάτι άλλο μέσα στο σώμα μου, θα το ήξερα σε πέντε μέρες. Πέρασα πέντε μέρες μέσα σε σκοτοδίνη, παρακολουθώντας τους αγώνες ποδοσφαίρου των παιδιών μου, δουλεύοντας, προσπαθώντας να μείνω ήρεμη…”

Τέλος, για το αν υπάρχει πια κίνδυνος για εκείνη, δήλωσε: “Είναι πιθανό να μην έχει αποσοβηθεί πλήρως ο κίνδυνος να παρουσιάσω καρκίνο. Θα αναζητήσω φυσικούς τρόπους να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα, να νιώθω θηλυκή προκειμένου να μην πουν ποτέ τα παιδιά μου η μαμά μου πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών. Ανεξάρτητα από τα υποκατάστατα ορμονών που παίρνω είμαι τώρα σε εμμηνόπαυση. Δεν θα μπορέσω να κάνω άλλα παιδιά, θα υποστώ κάποιες αλλαγές στο σώμα. Όμως νιώθω άνετα με ότι έρθει, όχι επειδή είμαι δυνατή αλλά γιατί αυτό είναι μέρος της ζωής. Δεν πρέπει να το φοβάσαι. Νιώθω στεναχώρια για τις γυναίκες που έζησαν τέτοιες στιγμές νωρίς στη ζωή τους πριν αποκτήσουν παιδιά. Η κατάστασή τους είναι σαφώς χειρότερη από τη δική μου. Έμαθα ότι υπάρχουν τρόποι για να αφαιρούν οι γυναίκες τις σάλπιγγες αλλά να κρατούν τις ωοθήκες ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδιά. Δεν είναι εύκολο να πάρεις τέτοιες αποφάσεις. Αλλά είναι πιθανό να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου και να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας. Να ζητήσεις συμβουλές, να μάθεις τις εναλλακτικές, να κάνεις επιλογές που σου ταιριάζουν. Η γνώση είναι δύναμη”.

Read More

And More