Angelina Jolie: Το γενναίο “ταξίδι” της προς τη διπλή μαστεκτομή. Πως περιγράφει η ίδια την εμπειρία της

Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει από το πρωί η είδηση ότι η πιο διάσημη γυναίκα και πιο από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, η Angelina Jolie, έκανε προληπτικά, διπλή μαστεκτομή!

Σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση για μια γυναίκα, για μια οποιαδήποτε γυναίκα, να προβεί σε μία τέτοια επέμβαση. Πόσο μάλλον για τη γυναίκα sex symbol, Angelina Jolie. Κι όμως η Angelina πήρε τη μεγάλη απόφαση όταν οι γιατροί ανακάλυψαν και της ανακοίνωσαν ότι έχει το γονίδιο που ευθύνεται για τον καρκίνο του στήθους και ότι έχει 87% πιθανότητα να νοσήσει τα επόμενα χρόνια. Ο θάνατος της μητέρας της στα 56 της χρόνια από καρκίνο, ήταν σίγουρα ένας ακόμη λόγος που προφανώς ώθησαν τη μεγάλη σταρ να πάρει την δύσκολη αλλά όπως φαίνεται σωτήρια απόφαση αφού πλέον οι πιθανότητες να πάθει καρκίνο στο μαστό έχουν πέσεi από το 87 στο 5% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Το γενναίο ταξίδι της Angelina προς τη μαστεκτομή. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας έκανε δημόσιες εμφανίσεις!

-Το δύσκολο “ταξίδι” της διάσημης ηθοποιού, ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου του 2013 με μια εξειδικευμένη θεραπεία “nipple delay” που θα τη βοηθούσε να κρατήσει τις θηλές της μετά τη μαστεκτομή. Η ίδια στο άρθρο της γράφει: ” Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και δημιουργεί μώλωπες αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να σώσεις τη θηλή”.

-Δυο εβδομάδες μετά στις 16 Φεβρουαρίου γίνεται η επέμβαση της διπλή μαστεκτομής με ένα χειρουργείο που κρατάει 8 ώρες. Η Angelina περιγράφει στους TIMES: “Αφαιρούν τον ιστό του στήθους. Ξυπνάς με σωληνάκια σαν να είσαι σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μετά από κάποιες μέρες όμως, μπορείς να γυρίσεις στην καθημερινότητά σου.

– Εννέα εβδομάδες μετά, στις 20 Απριλίου γίνεται η δεύτερη επέμβαση αποκατάστασης όπου μπαίνουν τα εμφυτεύματα. “Έχει γίνει πρόοδος σε αυτό τον τομέα και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι όμορφο” γράφει η ηθοποιός.

– Σήμερα, 14 Μαϊου η Angelina αποφασίζει να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της με λεπτομέρειες για να ενημερώσει το κόσμο και να οδηγήσει και άλλες γυναίκες που κινδυνεύουν στη δύσκολη αλλά σωτήρια για τη ζωή απόφαση. “Ήθελα να τα γράψω όλα αυτά για να πω στις άλλες γυναίκες ότι η απόφασή μου να κάνω μαστεκτομή δεν ήταν εύκολη. Χαίρομαι όμως που την έκανα. Οι πιθανότητές μου να πάθω καρκίνο πήγαν στο 5% από το 87% και τώρα μπορώ να πω στα παιδιά μου να μη φοβούνται ότι θα χάσουν τη μαμά τους”

Εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό τον καιρό που κράτησε η θεραπεία της η ηθοποιός δεν σταμάτησε να κάνει κανονικά τις δραστηριότητές της και τις δημόσιες εμφανίσεις.

Εδώ στις 13 Aπριλίου με τον γιο της Μάντοξ στο αεροδρόμιο, λίγο μετά την πρώτη επέμβαση και λίγες μέρες πριν κάνει την επέμβαση αποκατάστασης.

Eδώ στις 4 Απριλίου σε εκδήλωση για τις γυναίκες

Η συμπαράσταση του συντρόφου της στις δύσκολες ώρες. ” Ήρθαμε πιο κοντά”…

Η ηθοποιός περιγράφει στο άρθρο της με συγκίνηση, πόσο πολύ την στήριξε ο σύντροφός της Prad Pitt στις δύσκολες ώρες. “

” Ο Brad με στήριξε πολύ.Είμαι τυχερή που έχω έναν τέτοιο σύντροφο. Δεν έφυγε ούτε λεπτό από δίπλα μου στα χειρουργεία. Καταφέραμε να βρούμε χρόνο να κάνουμε αστεία και να γελάσουμε. Ξέραμε ότι αυτό που κάναμε ήταν το καλύτερο για μας και για την οικογένειά μας και ότι θα μας φέρει πιο κοντά! Και μας έφερε” γράφει στο συγκλονιστικό άρθρο της η 37χρονη ηθοποιός.

Read More

And More