Φοβούνται αύξηση των απαγωγών λόγω της οικονομικής κρίσης!

Οι απαγωγές από ανθρώπους της διπλανής πόρτας και με λευκό ποινικό μητρώο προβληματίζουν τις αρχές ασφαλείας , ύστερα κι από την εξιχνίαση της απαγωγής της 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά που έγινε χθες.

Η 22χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά από τρεις ημέρες ομηρείας κι αφού ο πατέρας της, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων, κατέβαλε λύτρα 43.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας οι δύο έλληνες οργανωτές της απαγωγής ήταν ένας 43χρονος, μάγειρας σε πιτσαρία των Ιωαννίνων, και άμεσος συνεργός του ένας 32χρονος «ντελίβερι» που εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα.

Οι δύο δράστες ουδέποτε είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα. Στην απαγωγή είχε συνεργασθεί κι ένας 37χρονος Αλβανός που εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές. Κι αυτός είχε λευκό ποινικό μητρώο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι από τις 15 απαγωγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μόνο 4-5 (οι απαγωγές των Π. Παναγόπουλου, Γ. Μυλωνά, Ε. Χαΐτογλου, Ι. Ζώνα ) έχουν διαπραχθεί από σεσημασμένους κακοποιούς. Στις υπόλοιπες πρωταγωνιστούν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο που συνήθως έχουν απρόβλεπτη εξέλιξη. Όπως συνέβη και με την αρπαγή και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, τον Μάιο του 2009 στο Ηράκλειο. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν στην Αστυνομία “προβληματιζόμαστε από τη συχνότητα των απαγωγών, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τέσσερις . Κι ίσως υπάρξουν κι άλλες λόγω της οικονομικής κρίσης…”.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες επειδή αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αποφάσισαν πριν από δύο μήνες να οργανώσουν την απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας που σπούδαζε στην Καστοριά.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More